...

Het eerste wat ik doe ’s ochtends is het maken van een smoothie. Ik hoor jullie al denken, lekker een aardbei-banaan smoothie. Alleen mijn smoothie heeft een heel andere kleur: groen. Ja, ik drink ’s ochtends op een nuchtere maag een groene smoothie en vind dit nog lekker ook! Als je de eerste slok neemt, dan ben je de kleur al vergeten. Sinds dat ik groene smoothies in de ochtend drink heb ik een goede stoelgang en ben ik energievol. Daarnaast voelt mijn huid zacht aan en straalt mijn haar :D! De groene smoothie zorgt ervoor dat ik gedurende dag meer groentes binnen krijgt. Een mooie start van mijn dag! Vind hieronder het recept groene smoothie.

Waarom recept groene smoothie?

Smoothies met groene bladgroentes zijn de echte toppers! Groene bladgroentes bevatten namelijk veel eiwitten, vitaminen, vezels en mineralen. Groene bladgroentes bevatten stoffen het lichaam ontgiften. Dit is natuurlijk van groot belang bij sporters. Door het vele sporten raakt het lichaam verzuurd en is het zaak dat de afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Groene bladgroentes bevatten het stofje chlorofyl. Dit helpt de plant bij fotosynthese. Ook zorgt chlorofyl er bij ons voor dat de zuurstof opname wordt verhoogt, vergroot de energie en werkt ontstekingsremmend. De vezels in de smoothie zorgen voor een goede stoelgang. Daarnaast zorgen groente en fruit voor een vitamine boost en zorgt het voor een snelle stofwisseling. Naast de gunstige effecten van de groene smoothies, zijn ze ook nog eens makkelijk te maken. Je voegt je favoriete groente en fruit bij elkaar in de blender en het is zo klaar. Daarnaast kan je eindeloos variëren. Zelfs als je geen blender hebt (zoals ik), kan je een smoothie makkelijk en snel zelf maken. Ik gebruik een staafmixer, wat ook goede resultaten oplevert.

Luister naar je lichaam

Ieder dag is anders, sommige dagen heb ik voldoende aan een smoothie als ontbijt, de andere dagen heb ik ook nog een portie havermout nodig. Dit is natuurlijk ook afhankelijk of ik een training of kantoordag heb, maar ook aan de behoefte die ik ’s ochtends heb.

Ander lekker recept: deze chocolade smoothie is ook echt een aanrader voor sporters!

Recept groene smoothie:

Ingrediënten:

  • 1 grote hand spinazie
  • 1 banaan
  • 1/2 avocado
  • 1 wortel
  • Scheut sojamelk
  • Eventueel extra: cacaonibs en kokos
  • Scheut hennepzaadolie

Bereiding:

Voeg de spinazie, banaan, avocado, wortel en amandelmelk in de blender. Voeg daarna de hennepzaadolie, cacaonibs en kokos toe. Smullen maar.

Begin de dag met een groene smoothie, begin de dag met een lach, want wie vrolijk is in de morgen, lacht de hele dag! 

Meer recepten: Vind hier nog meer recepten die erg lekker zijn voor sporters! 

Met sportieve groet, Sanne van Paassen

Hoe ik jou nog meer kan inspireren:

Ik help je graag middels mijn coaching:

 

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00