...

havermout muffin

Ondertussen is het al weer een paar weken geleden dat ik met mijn nieuw team op trainingskamp was. Voor mij was het wel spannend, ik zou voor het eerst mijn nieuwe ploeggenoten ontmoeten. Op het vliegveld kwam ik iets super leuks tegen: een kookboek met muffin vormpjes. Ik was aan het twijfelen, zal ik deze kopen? Doordat ik erachter kwam dat twee ploeggenootjes jarig zouden zijn tijdens het trainingskamp, was ik snel verkocht! Natuurlijk kon ik mezelf tijdens het trainingskamp niet inhouden met koken. Daarom heb ik deze lekkere gezonde en glutenvrije havermoutmuffins gemaakt.

Deze muffins zijn echt super geweldig! Ze zijn gezond, zonder geraffineerde suikers, lactosevrij en ook glutenvrij. Wij hadden nog een muffin over, deze heb ik gewoon als ontbijt gegeten. Mmm, om te smullen!

havermout muffin

Ingrediënten havermoutmuffins:

 • 100 gram Havermout
 • 2 stuks Bananen
 • 2 Eieren
 • 150 ml Plantaardige Melk
 • 2 etl Honing
 • 1 tl Kaneel
 • 2 tl Baksoda
 • 1/2 tl Appelciderazijn

Benodigdheden:

 • Muffinvormpjes

Bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 175 graden.
 • Prak de bananen fijn. Doe de havermout, samen met de plantaardige melk en eieren in een kom en mix het tot een geheel.
 • Voeg vervolgens de honing, kaneel, baksoda en appelciderazijn erbij.
 • Vul de muffinvormpjes voor 3/4 deel.
 • Zet de muffins ongeveer 20 minuten in de oven. Laat de muffins nog ongeveer 15 minuten afkoelen, voordat je de muffins uit de vormpjes haalt.

Tip: Je kan ook havermoutmeel gebruiken in plaats van havermout.
Tip: De combinatie van baksoda en appelazijn zorgt er voor dat de muffins gaan rijzen. Heb je dit niet in huis, dan kan je bakpoeder gebruiken, maar dat is een minder gezond alternatief. 

Eat Bioteaful!

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00