gezonde frietjes-1

Soms moet je jezelf verwennen. Soms….. Misschien wel zelfs zeer regelmatig! Je moet lief zijn voor jezelf, jezelf niet altijd alles verbieden. Tja, ik snap dat jij zo bezig wilt zijn met gezonder leven en jezelf nog fitter voelen. Alles moet nog beter, jouw lichaam moet er nog strakker uit zien en jij wil jouw persoonlijke records graag verbeteren. Althans dat wil ik wel!

 

Maar ik heb ervaren dat het af en toe enorm belangrijk is dat je lief bent voor jezelf. Ik denk namelijk dat dit een van de grote valkuilen is geweest waarom ik ruim een jaar geblesseerd ben geweest. Constant teveel van jouw lichaam willen vragen, waarbij ontspanning vaak ver was te zoeken. Ontspanning en genieten van lekker eten is heel belangrijk. Het hoeft dan niet meteen iets ongezonds te zijn. Trouwens, je kan ongezonde dingen ook ‘gezonder’ maken, zoals het recept voor deze chocolade! Echt om te smullen. En wat denken jullie van deze frietjes? Gezonde zoete aardappelfrietjes. YUM!

gezonde frietjes-3

 

Recept gezonde frietjes

Benodigdheden

  • Zoete aardappel (net hoeveel jij lekker vind)
  • Keltisch zeezout
  • Jouw favoriete kruiden: oregano, peterselie, tijm, basilicum (mijn favoriet is oregano)
  • Knoflook
  • 2 etl. Kokosolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de zoete aardappels en snijd deze in dunnen lange plakjes. Pel de knoflook en doe dit samen met de frietjes en kruiden in een bak.

Smelt de kokosolie op een laag vuur.

Meng de kokosolie met de frietjes en de kruiden. Stort als alles goed onder de olie zit, dit op een bakplaat en bak de frietjes in 30-35 minuten gaar.

Roer halverwege een keer door de frietjes, zodat ze aan alle kanten bruin worden.

 

PS. Ook lekker met ui er door!

PS. Wil je dat de frietjes extra knapperig worden? Week de zoete aardappel reepjes dan 30 minuten tot een uur in koud water, zodat het zetmeel eruit gaat. Hierdoor worden ze extra knapperig!

PS. Dit recept is ook ideaal tijdens een detox.

 

Eigenlijk eet ik nooit frietjes uit de friettent (ow ja, ik beken: ik steel altijd twee frietjes als mijn vriend friet gaat halen!). Zelf maak deze frietjes regelmatig, dit is echt mijn verwen moment!

 

Wat is jouw verwenmoment? 

Eat Bioteaful! 

 

Misschien vind jij deze recepten ook wel lekker:

 

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00