...

recept Erwtensoep

Deze week staat de #30voeljefit challenge in het teken van het koken zonder pakjes en zakjes. Reny van Mind Your Feed heeft alle tips voor jou op een rijtje gezet! Heb jij even geen inspiratie en sta jij in de supermarkt voor het schap met al die pakjes en zakjes om iets lekkers te maken? Inderdaad, dat is echt heel makkelijk als je iets nieuws wilt eten, maar niet weet hoe je dat moet doen! Maar weet je, je moet misschien er even moeite voor doen, maar koken zonder pakjes en zakjes is helemaal niet zo moeilijk! Kom uit jouw comfortzone en ga er mee aan de slag! Voordat ik mijn lekkere soep met jou deel, zal ik jou mijn tips geven om zonder pakjes en zakjes te koken 😉

Tips koken zonder pakjes en zakjes:

 • Doe inspiratie op uit kookboeken, tijdschriften (ook de allerhande is een echte inspiratiebron) en zoek natuurlijk ook op onze blogs naar lekkere recepten.
 • Vergroot jouw kruiden kast. Door middel van kruiden geef jij smaak aan jouw eten. Experimenteer hiermee!
 • Kijk eens op een pakje of zakje welke kruiden hieraan toe zijn gevoegd. Laat het pakje staan en loop naar het kruidenschap en koop vervolgens deze kruiden. 

Winterse soep

Dat ik van winter houd is jullie misschien al wel lang duidelijk. Sporten in de winter vind ik zelf echt te gek! Ik kan niet wachten totdat er weer sneeuw ligt. Wat zijn de bossen dan mooi. Sorry, misschien heb jij hier echt een hekel aan! Ook dat kan ik me echt voorstellen. Als ik van een training thuis kom en er staat een pan hete erwtensoep klaar, dan wordt ikzelf echt vrolijk. Het liefst ga ik dan meteen eten, om mezelf op te warmen. Alleen dat is helaas niet altijd mogelijk. Heb jij zelf ook wel eens erwtensoep gemaakt? Eigenlijk is dit helemaal niet zo moeilijk. Het kost misschien wel even tijd. Maar toch ideaal voor in het weekend? 

Ingrediënten Erwtensoep

 • 500 gram spliterwten
 • 2 liter bouillon
 • 2 aardappels
 • 2 uien
 • 1 teen knoflook
 • 2 wortels
 • 1 prei
 • peper, zout en eventueel selderie naar smaak

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook (ik maak dit met deze bouillon blokjes) en voeg de erwten toe. Als de erwten koken ontstaat er een witte schuim laag op de soep, schep deze eraf met een schuimspaan. Laat de soep vervolgens rustig koken 1,5 uur koken op een laag vuurtje. Roer de soep regelmatig door. Snijd ondertussen de groentes in kleine stukjes en voeg deze de laatste 30 minuten toe aan de soep. Laat alles op een laag pitje koken en roer regelmatig door de soep.

Naar wens kan je nog peper, zout en selderie toevoegen aan de soep.

Yummie, dit is echt een lekkere soep en past echt bij dit winterse weer! Vergeet ook niet op de blogs van Suzanne, Reny en Annemieke te kijken. Ook zij delen deze week lekkere recepten die je zonder pakjes en zakjes klaar kunt maken! 

Wat is jouw favoriete soep?

 

Eat and Feel Bioteaful!

 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00