Vandaag is het weer tijd om een heerlijke sportreep met jullie te delen: Energiereep met Rijst en Vijgen Ik noem het een sportreep, omdat ik deze repen altijd tijdens het sporten neem. Maar als je niet sport, kan je ze ook gewoon als tussendoortjes nemen, het zijn echte energierepen! Rijst is echt ideaal voedingsmiddel om daar sportrepen mee te maken. Rijst levert veel energie en is glutenvrij. Samen met de vijgen bevat deze reep veel energie.
Deze energiereep is glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers en lactosevrij. Deze reep is detoxproof en het levert super veel energie. Je gaat ervan vliegen, uhh nog harder sporten!
Owja, en deze reep smaakt echt verrukkelijk!
Ingrediënten sportreep met Rijst &Vijgen
- 8 Vijgen
- 1 cup Gekookte Rijst
- 1/3 cup Chiazaad
- 1/3 cup Kokosrasp
- 1/2 cup Hazelnoten
- 1/2 tl Vanille extract
- 2 etl Kokosolie
- 1 etl Honing
Bereidingswijze
Week de vijgen 15 minuten in heet water.
Als de vijgen wat zachter zijn, pureer deze dan samen met de rijst tot een fijne massa. Ikzelf heb hier gewoon een staafmixer voor gebruikt, maar je kan er ook een keukenmachine voor gebruiken.
Verwarm ondertussen op een laag vuurtje de kokosolie, zodat deze vloeibaar is (eventueel ook de honing). Voeg de honing en kokosolie samen met de chiazaad, kokosrasp, vanille extract en hazelnoten bij het rijst-vijgen mengsel. Meng alles goed door elkaar.
Vet een ovenschaal in met kokosolie en doe vervolgens het mengsel in de ovenschaal. Plaats de schaal in de koelkast en laat het de repen goed stollen. Als het mengsel hard is, kan je de repen in de gewenst formaat snijden.
Nieuwsgierig naar meer recepten die gezond & lekker zijn? Kijk dan eens naar al mijn pure en gezonde recepten voor sporters. Mijn persoonlijke favoriet is dit Detox noten brood.
Wil jij vol energie en vanuit ontspanning je sportieve doelen realiseren? Download dan met gratis werkboek. Of volg mij voor extra inspiratie op Instagramof Facebook.
Met sportieve groet, Sanne van Paassen
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 20 oktober 2021
- Intelligent bewegen – Interview met fabio d’agata - 2 maart 2021
- Investeren voor vrijheid – Interview met Susanna Thakoeri - 12 februari 2021
Wauw wat een bijzonder recept zeg! Nog nooit gehoord dat iemand rijst gebruikt in een energie reep, tof! Ik hou van vernieuwing hihi! Deze komen op mijn to-bake lijstje te staan!
Liefs van Rosie
Dank je wel. Ik ben echt sol op rijst in mijn energierepen, vooral als ik een restje rijst over heb, dan is het handig!
Yes, weer een nieuw ‘reep-recept’! Gebruik je hiervoor verse of gedroogde vijgen?
Dank je wel 😉 Ik gebruik gedroogde vijgen.
Makkelijk te maken, gezond en erg lekker. Voor op de fiets wat minder geschikt. De reep werd zompig en vettig in m’n achterzak. Ik denk dat de kokosolie vloeibaar werd door m’n lichaamstemperatuur.
Thans voor je feedback! Ik had het zelf ook gemerkt…. Niet ideaal voor tijdens het fietsen. Jammer maar ze zijn inderdaad wel lekker! De mueslirepen of havermoutrepen zijn wel aanraders
Ik heb een noten allergie. Zaden kan ik wel verdragen. Graag wil ik ook eens repen gaan maken, maar wat kan ik als vervanging voor de noten gebruken?
Je kan natuurlijk de zaden gebruiken, of helemaal weglaten en vervangen door extra gedroogde vruchten. Succes ermee!
Hoi Sanne, heb jij de rijst/vijgen reepjes wel eens in de vriezer bewaard? Wil ze graag eind volgende week mee op fietsvakantie nemen. ( hoop dat ze in mijn stuurtasje niet al te “zompig” worden)
Groetjes Inge