...

Wij Nederlanders zijn dol op brood. Dit mogen we tijdens een detox niet eten (bevat gluten), daarom is het handig om een recepten te weten voor lekkere broodvervangers. Als je net gaat detoxen zal je misschien wel balen dat je geen brood mag eten. Maar na vier weken, wil je zelfs geen brood meer 😉 Ja, je zult er versteld van staan hoe lekker salades kunnen zijn of zelfgemaakte glutenvrije broden. Zoals ik al eerder schreef is het tijdens een detox handig dat je weet waar je lekkere recepten vandaan kan halen, zoals mijn favoriete detox blogs.

Lekker, gezond & easy = Noten detox brood

Het recept voor dit heerlijke life changing bread kwam ik tegen op de site van My New Roots. Zij maakt echt heerlijke recepten met pure ingrediënten. Misschien zul je wel denken: “Waarom is dit brood een life changing bread?”. Tja, je zult dit vanzelf merken 😉 Dit brood bevat psylliumzaadpoeder, wat een positieve invloed heeft voor je stoelgang. psylliumzaad is een goede bron van ijzer. Daarnaast heeft het in dit brood als functie dat alles bij elkaar blijft. Het heeft een bindende werking. Dus laat dit ingrediënt niet weg 😉 Tip: Psylliumzaadpoeder kan je in een natuurwinkel kopen.

brood detoxproof

Reden om dit detoxbrood te bakken:

 1. Bevat veel noten en zaden waardoor het veel eiwitten bevat (goed voor sporters!)
 2. Kans op mislukken is echt heel klein! Je hoeft het niet te laten rijzen of de precieze hoeveelheid van gist te gebruiken.
 3. Makkelijk te maken. Je stopt alle ingrediënten in een bakblik, roert het goed door, voegt het water toe en je wacht even voordat het de oven gaat. Klaar!
 4. Het is gezond.
 5. Bevorderd je stoelgang!
 6. Super lekker 😀

Ingrediënten Life Changing Bread

1 Brood

 • 1 cup / 135g Zonnebloemzaden
 • ½ cup / 90g gemalen Lijnzaad
 • ½ cup / 65g Hazelnoten of Amandelen
 • 1 ½ cups / 145g Havermout
 • 2 etl. Chia Zaad
 • 3 etl. Psylliumzaadpoeder
 • 1 etl. Honing (of agavesiroop)
 • 3 etl. gesmolten Kokosolie of Ghee
 • 1 ½ cups / 350ml water

Bereidingswijze

Vet een bakblik in of bekleed het bakblik met bakpapier. Doe alle droge ingrediënten in een bakblik en roer alles goed door. Doe vervolgens het water, de gesmolten kokosolie en honing toe en mix alles goed door totdat het een dikker mengsel wordt. Druk alles plat met de achterkant van een lepel en laat het brood twee uur rusten (of een hele nacht). Het psylliumzaadpoeder neemt veel water op, waardoor het mengsel uiteindelijk dikker wordt. Je kan testen of het brood klaar is, door erop te drukken en dat er dan niets gebeurd. Het is een vaste masse.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats het brood in het midden van de oven en bak 20 minuten. Verwijder het bakblik en laat het brood op het rek en bak dit nog 30-40 minuten. Het brood is klaar wanneer het hol klinkt als je erop klopt.
Tip: Laat het brood goed afkoelen voordat je het gaat snijden!
Tip: Je kan het brood ook goed invriezen. Zelfs snijd ik het in plakken en vries het dan in.

 

PS. Eerder deelde ik dit heerlijke detoxbrood. Echt om te smullen!

Ben je benieuwd naar meer van mijn super lekkere & gezonde recepten? Kijk dan verder op mijn website!

Wil jij vol energie en vanuit ontspanning je sportieve doelen realiseren? Download dan met gratis werkboek. Of volg mij voor extra inspiratie op Instagramof Facebook.

Met sportieve groet,

Sanne van Paassen

Recept detox notenbrood

 

 

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00