brood detoxproof

Wij Nederlanders zijn dol op brood. Dit mogen we tijdens een detox niet eten (bevat gluten), daarom is het handig om een recepten te weten voor lekkere broodvervangers. Als je net gaat detoxen zal je misschien wel balen dat je geen brood mag eten. Maar na vier weken, wil je zelfs geen brood meer 😉 Ja, je zult er versteld van staan hoe lekker salades kunnen zijn of zelfgemaakte glutenvrije broden. Zoals ik al eerder schreef is het tijdens een detox handig dat je weet waar je lekkere recepten vandaan kan halen, zoals mijn favoriete detox blogs. 

Het recept voor dit heerlijke life changing bread kwam ik tegen op de site van My New Roots. Zij maakt echt heerlijke recepten met pure ingrediënten. Misschien zul je wel denken: “Waarom is dit brood een life changing bread?”. Tja, je zult dit vanzelf merken 😉 Dit brood bevat psylliumzaadpoeder, wat een positieve invloed heeft voor je stoelgang. psylliumzaad is een goede bron van ijzer. Daarnaast heeft het in dit brood als functie dat alles bij elkaar blijft. Het heeft een bindende werking. Dus laat dit ingrediënt niet weg 😉 Tip: Psylliumzaadpoeder kan je in een natuurwinkel kopen.

 

 

brood detoxproof

 

Reden om dit detoxbrood te bakken:

  1. Bevat veel noten en zaden waardoor het veel eiwitten bevat (goed voor sporters!)
  2. Kans op mislukken is echt heel klein! Je hoeft het niet te laten rijzen of de precieze hoeveelheid van gist te gebruiken.
  3. Makkelijk te maken. Je stopt alle ingrediënten in een bakblik, roert het goed door, voegt het water toe en je wacht even voordat het de oven gaat. Klaar!
  4. Het is gezond.
  5. Bevorderd je stoelgang!
  6. Super lekker 😀

brood detoxproof

Ingrediënten Life Changing Bread
1 Brood

  • 1 cup / 135g Zonnebloemzaden
  • ½ cup / 90g gemalen Lijnzaad
  • ½ cup / 65g Hazelnoten of Amandelen
  • 1 ½ cups / 145g Havermout
  • 2 etl. Chia Zaad
  • 3 etl. Psylliumzaadpoeder
  • 1 etl. Honing (of agavesiroop)
  • 3 etl. gesmolten Kokosolie of Ghee
  • 1 ½ cups / 350ml water

Bereidingswijze

Vet een bakblik in of bekleed het bakblik met bakpapier. Doe alle droge ingrediënten in een bakblik en roer alles goed door. Doe vervolgens het water, de gesmolten kokosolie en honing toe en mix alles goed door totdat het een dikker mengsel wordt. Druk alles plat met de achterkant van een lepel en laat het brood twee uur rusten (of een hele nacht). Het psylliumzaadpoeder neemt veel water op, waardoor het mengsel uiteindelijk dikker wordt. Je kan testen of het brood klaar is, door erop te drukken en dat er dan niets gebeurd. Het is een vaste masse.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats het brood in het midden van de oven en bak 20 minuten. Verwijder het bakblik en laat het brood op het rek en bak dit nog 30-40 minuten. Het brood is klaar wanneer het hol klinkt als je erop klopt.
Tip: Laat het brood goed afkoelen voordat je het gaat snijden!
Tip: Je kan het brood ook goed invriezen. Zelfs snijd ik het in plakken en vries het dan in.

PS. Eerder deelde ik dit heerlijke detoxbrood. Echt om te smullen 😉

 

 

Eat Bioteaful! 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL 
VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK

Sanne van Paassen

Sanne van Paassen

Mijn naam is Sanne van Paassen, motivator, inspirator, boerendochter, mental coach en oud-topsporter. Tijdens mijn sportcarrière ervaarde ik aan den lijve hoe het is om continu op de top van je kunnen te presteren. Nu dat ik gestopt ben met topsport, ervaar ik dat het "normale leven" pas topsport is. Ik neem jou mee hoe jij vanuit flow en fun zowel zakelijk succesvol bent, fysiek fit met een leuk sociaal leven.
Sanne van Paassen

No, thanks!

Contact