Mijn groentetuin staat echt in volle bloei! Daar horen ook heerlijke courgettes bij, uhh heel veel courgettes bij! Want meestal heb ik echt teveel courgettes. Dan is dit recept echt ideaal voor een lekkere snelle soep. Makkelijk te maken en nog eens heel voedzaam. Lekker als lunch of juist als voorgerecht.
Zelf vind ik de soep nog veel lekkerder met zalmsnippers erdoor.
Ingrediënten:
– 3 kleine uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 courgettes
– 1,5 liter bouillon
– verse kruiden naar eigen smaak
Bereidingswijze
Snijd de uien, courgette en knoflook in kleine stukjes. Fruit de knoflook en uien even in de kokosnootolie. Doe de courgettes en boullion erbij en laat alles ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Pureer vervolgens de soep met de staafmixer. Voeg als laatste de verse kruiden toe, ik gebruikte dit keer basilicum.
Owja, vergeet ik nog bijna te melden. Dit is extra lekker met zalmsnippers die je toevoegd net voor het serveren of geraspte kaas.
Eat Bioteaful! X Sanne
WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 20 oktober 2021
- Intelligent bewegen – Interview met fabio d’agata - 2 maart 2021
- Investeren voor vrijheid – Interview met Susanna Thakoeri - 12 februari 2021