...

Laatst vroeg iemand aan mij: “Eet jij ook alles wat jij maakt zelf op?” “Ja, natuurlijk”, riep ik enthousiast. Ik vond dit best wel een rare vraag, natuurlijk eet al het lekkers op. Nom nom nom. Lang leven de diepvries! Ik vries namelijk echt alles in. Zoals mijn favorieten glutenvrije broden of mijn sportrepen. Zo hoef ik niet alles ineens op te eten. Ik kreeg ook al de opmerking, “Je hebt nog steeds zo’n strak figuurtje”. Het wil namelijk niet zeggen, als je van lekker koken houd. Je meteen dikker wordt. Hoeft namelijk helemaal niet, vooral als je kookt met pure verse ingrediënten 😉 Maar, je moet natuurlijk wel opletten. Want ook al eet je gezond en vermijd je geraffineerde suikers en probeer je zo puur mogelijk te eten, dan nog kan je ook gewoon dikker worden…. Jammer genoeg is dit wel het geval!

Dit recept dat ik vandaag met jullie deel, is echt zo’n recept. Heerlijke zelfgemaakte chocolade, waar echt iedereen blij van wordt. Zonder toegevoegde stoffen, vrij van geraffineerde suikers met allemaal pure ingrediënten. Dit is echt om te smullen!! Tja, en toen ik dit had gemaakt, wilde ik dit dus meteen op eten. Zo heerlijk en super makkelijk en snel te maken. Echt heerlijke chocolaatjes die voor niet verantwoord zijn om deze alleen allemaal op te eten. Dit recept is echt een aanrader om te delen met jou vrienden 😉 Geloof me, anders eet je ze echt meteen allemaal op!

Het mooie van deze chocola is dat ik deze ingrediënten standaard in huis heb. Dit is ook wel een beetje verleidelijk natuurlijk.

zelfgemaakte chocolade.jpg

Tja, een heerlijk, makkelijk, suikervrij en snel recept waar iedereen blij van wordt!

Ingrediënten zelfgemaakte chocolade

  • 3 etl Kokosolie
  • 4 etl Cacao
  • 1 etl Ahornsiroop
  • 1 hand Hazelnoten (of andere ingrediënten, zoals gojibessen)

Extra Benodigdheden


Vormpjes (Ik gebruikte gewoon cupcake vormpjes, maar bij de action verkopen ze ook hele mooie chocolade vormpjes. Een echte aanrader!

Bereidingswijze


Laat de kokosolie langzaam smelten in een pannetje op een laag vuurtje. Voeg hier vervolgens de cacao en ahornsiroop aan toe. Haal van het vuur af en doe de chocolade in de vormpjes. Uiteindelijk kan je er nog allerlei verschillende ingrediënten aan toevoegen, zoals hazelnoten of gojibessen. Deze heb ik zelf als laatste aan de chocolade toegevoegd.

Zet vervolgens de chocolade 10 minuten in de diepvries, zodat het hard wordt en dat je er van kan gaan smullen! Bewaar de chocolade in diepvries.

PS. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan extra ahornsiroop toe aan de chocolade.

Eat Bioteaful! 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL 
VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00