Oeps, het is al weer veel te lang geleden dat ik een recept met jullie heb gedeeld! De afgelopen maanden ben ik echt zoveel in het buitenland geweest. Eerst was ik twee keer op trainingskamp geweest voor de Cape Epic en vervolgens had ik de mountainbike vakantie in Ronda en nu ben ik in Italië op trainingskamp met de wegselectie. Het leven van een topsporter…. Veel op reis.
Het grootste nadeel van reizen is dat je niet zelf kan koken. Wat kijk ik er weer naar uit om weer mijn eigen bananenpannenkoeken te maken of mijn zelfgemaakte risotto! Oke, ik moet toegeven de risotto hier in Italië is ook echt verrukkelijk, maar toch… Ik vind het gewoon erg leuk om zelf te koken.
Nu ben ik afgelopen week op trainingskamp geweest met de selectie en eten wij heel erg healthy. Maar ook ik, snak af en toe naar iets zoets! Daarom wil ik graag dit lekkere recept voor truffels met walnoten met jullie delen.
Recept chocoalde truffels met walnoten
Ingrediënten
- 1 cup dadels
- ½ cup geitenkwark (of bijvoorbeeld speltroom)
- ½ cup cacao
- 1 cup amandelmeel
- ¾ cup walnoten
- 1 cup
- 2 etl kokosolie
Bereidingswijze
Week de dadels een half uur in warm water. Verwarm de kokosolie in een pannetje zodat deze vloeibaar is. Pureer vervolgens de dadels tot een gladde massa. Voeg hier de geitenkwark (of plantaardige room), cacoa, kokosolie en amandelmeel aan toe en meng dit goed. Zet alles een uurtje in de koelkast zodat de massa harder is zodat je hier makkelijk de gewenste vorm van de truffels kan maken. Wacht niet te lang, want anders is de massa te hard, zodat je het deeg niet meer makkelijk kan vormen. Als je het deeg hebt gevormd, rol je de truffels door de cacao.
Tip: Je kan de truffels ook door kleine stukjes walnoten heen rollen.
Wat is jouw favoriete snack? Ik ben zo dol op chocolade!
Eat bioteaful!
Liefs Sanne
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 20 oktober 2021
- Intelligent bewegen – Interview met fabio d’agata - 2 maart 2021
- Investeren voor vrijheid – Interview met Susanna Thakoeri - 12 februari 2021
Hmm, deze zien er echt overheerlijk uit! Ik ben echt verslaafd aan noten-dadel tussendoortjes als deze!