...

zelfgemaakte chocolade met fudge vulling

Snoepen doe ik eigenlijk helemaal niet meer. Drop, zoete winegums of andere zoete dingen, zijn echt niet meer mijn favoriet. De zoete smaak, is gewoon echt te zoet voor mij! Misschien vind je het raar, maar als je al een tijdje suikervrij eet, dan vind je die smaak te overheersend en heb je daar echt geen behoefte meer aan! Toch mooi dat als je iets een tijdje niet meer eet, je smaak veranderd, waardoor je uiteindelijk hier ook geen behoefte meer aan hebt. Echt een aanrader omdat een keer uit te proberen!

Maar iets waar ik nog echt dol op ben, dat is chocolade. Aan normale chocolade uit de supermarkt zit geraffineerde suikers en andere dingen waar mijn lichaam niet blij van wordt toegevoegd. Daarom maak ik mijn chocolade zelf! Zonder troep en nog veel lekkerder! Vorige week heb ik een recept met jullie gedeeld waarbij ik gewone chocolade heb gemaakt. Deze week een lekker chocolade recept met fudge vulling. Zo lekker, nomnomnom….

Dit is voor mij echt snoepen!

zelfgemaakte chocolade met fudge vulling

Ingrediënten zelfgemaakte chocolade

  • 4 etl Kokosolie
  • 4 etl Cacao
  • 2 etl Notenpasta
  • optioneel voor de zoetekauw: 1 etl Ahornsiroop 

Extra Benodigdheden

Vormpjes (Ik gebruikte gewoon cupcake vormpjes, maar bij de action verkopen ze ook hele mooie chocolade vormpjes. Een echte aanrader!

Bereidingswijze

Laat 3 eetlepels kokosolie langzaam smelten in een pannetje op een laag vuurtje. Voeg hier vervolgens de cacao en eventueel ahornsiroop aan toe. Haal van het vuur af en doe de helft van de chocolade onderin de vormpjes. Zet de vormpjes even in de diepvries, zodat de chocolade hard wordt.

Smelt vervolgens in een schoon pannetje één eetlepel kokosolie en meng dit vervolgens met de notenpasta. Haal de vormpjes uit de diepvries en doe in het midden de notenpasta. Laat de zijkanten leeg, zodat hier de chocolade komt. Zet dit weer even in de diepvries, zodat de fudgelaag hard wordt.

Doe vervolgens de laatste laag chocolade in de vormpjes en zet vervolgens de chocolade 10 minuten in de diepvries, zodat het hard wordt en dat je er van kan gaan smullen! Bewaar de chocolade in diepvries. NOMNOMNOM

PS. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan extra ahornsiroop toe aan de chocolade.

Dit recept is met pure ingrediënten, gluten, lactosevrij en suikervrij. Een verantwoorde snack!

 

Eat Bioteaful! 

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL 
VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00