Snoepen doe ik eigenlijk helemaal niet meer. Drop, zoete winegums of andere zoete dingen, zijn echt niet meer mijn favoriet. De zoete smaak, is gewoon echt te zoet voor mij! Misschien vind je het raar, maar als je al een tijdje suikervrij eet, dan vind je die smaak te overheersend en heb je daar echt geen behoefte meer aan! Toch mooi dat als je iets een tijdje niet meer eet, je smaak veranderd, waardoor je uiteindelijk hier ook geen behoefte meer aan hebt. Echt een aanrader omdat een keer uit te proberen!
Maar iets waar ik nog echt dol op ben, dat is chocolade. Aan normale chocolade uit de supermarkt zit geraffineerde suikers en andere dingen waar mijn lichaam niet blij van wordt toegevoegd. Daarom maak ik mijn chocolade zelf! Zonder troep en nog veel lekkerder! Vorige week heb ik een recept met jullie gedeeld waarbij ik gewone chocolade heb gemaakt. Deze week een lekker chocolade recept met fudge vulling. Zo lekker, nomnomnom….
Dit is voor mij echt snoepen!
Ingrediënten zelfgemaakte chocolade
- 4 etl Kokosolie
- 4 etl Cacao
- 2 etl Notenpasta
- optioneel voor de zoetekauw: 1 etl Ahornsiroop
Extra Benodigdheden
Vormpjes (Ik gebruikte gewoon cupcake vormpjes, maar bij de action verkopen ze ook hele mooie chocolade vormpjes. Een echte aanrader!
Bereidingswijze
Laat 3 eetlepels kokosolie langzaam smelten in een pannetje op een laag vuurtje. Voeg hier vervolgens de cacao en eventueel ahornsiroop aan toe. Haal van het vuur af en doe de helft van de chocolade onderin de vormpjes. Zet de vormpjes even in de diepvries, zodat de chocolade hard wordt.
Smelt vervolgens in een schoon pannetje één eetlepel kokosolie en meng dit vervolgens met de notenpasta. Haal de vormpjes uit de diepvries en doe in het midden de notenpasta. Laat de zijkanten leeg, zodat hier de chocolade komt. Zet dit weer even in de diepvries, zodat de fudgelaag hard wordt.
Doe vervolgens de laatste laag chocolade in de vormpjes en zet vervolgens de chocolade 10 minuten in de diepvries, zodat het hard wordt en dat je er van kan gaan smullen! Bewaar de chocolade in diepvries. NOMNOMNOM
PS. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan extra ahornsiroop toe aan de chocolade.
Dit recept is met pure ingrediënten, gluten, lactosevrij en suikervrij. Een verantwoorde snack!
Eat Bioteaful!
WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL
VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 23 oktober 2023
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 20 oktober 2021
- Intelligent bewegen – Interview met fabio d’agata - 2 maart 2021
Ja chocola he… Zoooo lekker! 🙂 Dit ziet er goed uit!
YUM, ze zijn zo lekker
Ik heb ze gemaakt en ze zijn erg lekker geworden al zeg ik het zelf 🙂 Bedankt voor het recept!
Graag gedaan!
Hoi Sanne,
hoeveel van deze “Chocolade met FudgeVulling” haal je oingeveer uit dit recept?
Ziet er heerlijk uit en lijkt ons wel wat, wij doen dit met biologische ingrediënten en chocolade van 92% Cacao.
Groetjes Leo
Ken mijn eigen naam niet eens schrijven. ahahahah