Het is tijd voor iets lekkers! Waarom dan eigenlijk? Nou! Jullie hebben bijna de 30 dagen voel je fit challenge voltooid. Jij bent echt goed bezig geweest. 30 dagen lang bezig zijn met een bewustere levenstijl. Is dat goed gelukt? Hopelijk heb je veel aan mijn tips gehad, maar ook van mijn medebloggers: Mind Your Feed, Puur Suzanne en Eet het Beter. Op hun site kan je ook veel lekkere recepten en fijne tips terug vinden!
#30voeljefit Challenge
Begin september ben ik samen met drie andere bloggers de #30voeljefit challenge begonnen. Waarom? Wij willen graag andere mensen inspireren om gezond en gelukkig te leven. Wauw, wat zijn wij over dondert door al jullie reacties! Super gaaf om te zien, hoe enthousiast jullie aan deze challenge mee hebben gedaan. Top! Hopelijk ben jij jezelf meer bewust geworden van jouw gezonde lifestyle.
Ik heb nog even de aandachtspunten van de #30voeljeftit challenge voor jou op een rijtje gezet:
1. Suikervrij.
Vermijd geraffineerde suikers (ook de verborgen suikers) en kies voor ongeraffineerde koolhydraten, zoals havermout, spelt, rijst, boekweit, rogge, quinoa etc. Wist je dat je ook suikervrij kan sporten?
2. Tarwevrij:
Vervang (tarwe)brood, door zelfgebakken brood van bijvoorbeeld havermout of een lekker zaden en pitten brood. Ook kan je als lunch veel andere lekkere dingen nemen zoals, pannenkoeken (met courgette!), crackers, wraps of heerlijke salades.
3. Groene smoothies:
De ideale manier om extra groentes en fruit binnen te krijgen! Als ontbijt of als tussendoortje. Mijn favoriete zijn: spinaziesmoothie, chocolade smoothie en deze wortelsap (is geen smoothie, maar wel echt een aanrader!
4. Bewegen en ontspannen:
Dit zijn belangrijke onderdelen voor een gezonde levensstijl! Voor mijzelf is bewegen geen probleem, maar ontspannen is voor mij de uitdaging! Hierbij mijn stappenplan om lekker te bewegen.
Jij mag trots zijn op jezelf dat je mee hebt gedaan aan deze challenge! Weer een stap richting jouw bewustere levensstijl!
Hopelijk zet je deze lijn goed door en geniet van je bewuste keuzes!
Genoeg over de #30voeljefit challenge. Nu is het toch echt tijd om dit lekkers met jou te delen. Soms heb je van die dagen dat je gewoon wat lekkers wilt maken. Dol ben ik zelf op mijn bananenbrood, daar geniet ik zo van! Deze chocolade versie is extra lekker.
Ingrediënten chocolade bananenbrood
- 3 bananen
- 150 gram amandelmeel
- 15 geweekte dadels
- 3 etl honing
- 3 etl rauwe cacao
- 3etl kokosolie (extra om de bakblik mee in te vetten)
- 2 tl baksoda*
- 1 tl appelciderazijn*
*De baksoda in combinatie met de appelciderazijn zorgt ervoor dat het brood luchtiger wordt.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Week de dadels en smelt de kokosolie op een laag vuurtje. Pureer de bananen en de geweekte dadels tot een gladde massa. Voeg hieraan het amandelmeel, cacao, honing en kokosolie toe en meng alles goed door. Vet de bakblik in met kokosolie. Voeg als laatst de baksoda en appelciderazijn toe en doe het deeg in een ingevette bakblik.
Bak het brood in 45 minuten.
Geniet van het heerlijke brood! Lekker als tussendoortje.
Eat Bioteaful!
WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 20 oktober 2021
- Intelligent bewegen – Interview met fabio d’agata - 2 maart 2021
- Investeren voor vrijheid – Interview met Susanna Thakoeri - 12 februari 2021
Geen eieren?
Nee, is niet nodig! Dit recept is gebaseerd op mijn bananenbrood en daar gebruik ik ook geen eieren 😉
Hoi Sanne,
Mislukt
Na 1 uur in de oven op 180 leek deze nog niet gaar.
Sateprkker was redelijk doch niet helemaal schoon.
Toch eruit gehaald omdat de bovenkant zwart werd.
Uit de oven wilde ik em laten afkoelen op een rooster maar toen viel alles uit elkaar.
De binnenkant was nattig sponsachtig.
Wat kan er zijn misgegaan?
Hoi Mirjam,
Oei, dat is jammer! Dan zal er waarschijnlijk teveel vocht bij hebben gezeten. Bij mij blijft het bananenbrood ook iets nattig van binnen, maar als ik het langer laat staan wordt het droog. Volgende keer als de binnenkant nog niet gaar is en de buitenkant wel, aluminiumfolie over het brood leggen. Succes met bakken en hopelijk volgende keer beter!
Liefs Sanne
Hoi Sanne,
Ik heb geen amandelmeel in huis, wel boekweitmeel, smeltmeel en havermeel. Wat kan ik het beste gebruiken?
Groeten,
Kevin