Tijdens het detoxen eet je glutenvrij. Mijn detox zit er net op, maar ik blijf toch zoveel mogelijk glutenvrij eten. Ik merk dat dit gewoone en heel positief effect heeft op mijn darmen en winderigheid ;). Deze boekweitpannenkoeken zijn echt ideaal! Heerlijk als je thuis komt van het trainen, je zou deze pannenkoeken kunnen eten met lekkere honing. Deze boekweitpannenkoeken zijn ideaal als broodvervanger. Je zou een flink aantal pannenkoeken kunnen maken en deze vervolgens invriezen. Dan heb je altijd een voorraad in huis. Lees hier verder over het recept boekweitpannenkoek. 

Boekweit

Boekweit is een glutenvrij pseudograan. Het heeft een lage glycemische index, wat ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel niet snel stijgt, waardoor je minder snel trek hebt! Boekweit bevat meer eiwitten dan graansoorten en het bevat veel lysine en arginine. Dit zijn aminozuren. Arginine zorgt onder andere voor een sterker afweersysteem en het helpt je spieren beter te functioneren. Lysine is nodig voor het herstel van weefsel en de aanmaak van enzymen, hormonen en antilichamen (Bron).
Misschien is het een beetje raar, maar je zou deze pannenkoeken ook kunnen gebruiken als wrap. Als  je deze hartig belegd met avocado, zongedroogde tomaten, geitenkaas en rucola sla. Echt smullen!

Tip! Deze bananenpannenkoek  of dit bananenbrood is ook erg lekker voor sporters! 

recept boekweitpannenkoek

Ingrediënten Recept Boekweitpannenkoek of Boekweitwrap

  • 1/2 liter plantaardige Melk, bijvoorbeeld Amandelmelk
  • 150 gram Boekweitmeel
  • 2 Eieren
  • 1/2 tl Kaneel
  • Kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze recept boekweitpannenkoek

Voeg de melk, het meel, eieren en kaneel samen in een kom en klop het beslag goed door, totdat er geen klontjes in zitten. Zorg dat de pan goed is verwarmd, voordat je het de kokosolie in doet. Bak hier vervolgens lekkere pannenkoeken. Ik heb één soeplepel gebruikt voor één pannenkoek.

Tip: Als het moeilijk is om hele pannenkoeken te bakken, dan is het slim om minder deeg te gebruiken, waardoor er kleinere pannenkoeken ontstaan!

Weetje: Boekweitmeel kan je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen. Bij de pannenkoekenmix kan je boekweitmeel van Koopmans vinden. 

Met sportieve groet, Sanne van Paassen

 

Heb jij dit recept gemaakt? Let me know in de comments hoe dit heeft gesmaakt!

Bewaar voor later.

boekweit pannenkoek voor sporters

 

Sanne van Paassen

Sanne van Paassen

Mijn naam is Sanne van Paassen, motivator, inspirator, boerendochter, mental coach en oud-topsporter. Tijdens mijn sportcarrière ervaarde ik aan den lijve hoe het is om continu op de top van je kunnen te presteren. Nu dat ik gestopt ben met topsport, ervaar ik dat het "normale leven" pas topsport is. Ik neem jou mee hoe jij vanuit flow en fun zowel zakelijk succesvol bent, fysiek fit met een leuk sociaal leven.
Sanne van Paassen

Latest posts by Sanne van Paassen


Nee, dank je!

Contact

Pin It on Pinterest

Share This
× Hoe kan ik je helpen?