Tijdens het detoxen eet je glutenvrij. Mijn detox zit er net op, maar ik blijf toch zoveel mogelijk glutenvrij eten. Ik merk dat dit gewoone en heel positief effect heeft op mijn darmen en winderigheid ;). Deze boekweitpannenkoeken zijn echt ideaal! Heerlijk als je thuis komt van het trainen, je zou deze pannenkoeken kunnen eten met lekkere honing. Deze boekweitpannenkoeken zijn ideaal als broodvervanger. Je zou een flink aantal pannenkoeken kunnen maken en deze vervolgens invriezen. Dan heb je altijd een voorraad in huis. Lees hier verder over het recept boekweitpannenkoek. 

Boekweit

Boekweit is een glutenvrij pseudograan. Het heeft een lage glycemische index, wat ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel niet snel stijgt, waardoor je minder snel trek hebt! Boekweit bevat meer eiwitten dan graansoorten en het bevat veel lysine en arginine. Dit zijn aminozuren. Arginine zorgt onder andere voor een sterker afweersysteem en het helpt je spieren beter te functioneren. Lysine is nodig voor het herstel van weefsel en de aanmaak van enzymen, hormonen en antilichamen (Bron).
Misschien is het een beetje raar, maar je zou deze pannenkoeken ook kunnen gebruiken als wrap. Als  je deze hartig belegd met avocado, zongedroogde tomaten, geitenkaas en rucola sla. Echt smullen!

Tip! Deze bananenpannenkoek  of dit bananenbrood is ook erg lekker voor sporters! 

recept boekweitpannenkoek

Ingrediënten Recept Boekweitpannenkoek of Boekweitwrap

  • 1/2 liter plantaardige Melk, bijvoorbeeld Amandelmelk
  • 150 gram Boekweitmeel
  • 2 Eieren
  • 1/2 tl Kaneel
  • Kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze recept boekweitpannenkoek

Voeg de melk, het meel, eieren en kaneel samen in een kom en klop het beslag goed door, totdat er geen klontjes in zitten. Zorg dat de pan goed is verwarmd, voordat je het de kokosolie in doet. Bak hier vervolgens lekkere pannenkoeken. Ik heb één soeplepel gebruikt voor één pannenkoek.

Tip: Als het moeilijk is om hele pannenkoeken te bakken, dan is het slim om minder deeg te gebruiken, waardoor er kleinere pannenkoeken ontstaan!

Weetje: Boekweitmeel kan je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen. Bij de pannenkoekenmix kan je boekweitmeel van Koopmans vinden. 

Met sportieve groet, Sanne van Paassen

 

Heb jij dit recept gemaakt? Let me know in de comments hoe dit heeft gesmaakt!

Bewaar voor later.

boekweit pannenkoek voor sporters

 

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00