...

havermout muffin

De afgelopen dagen was ik mijn blog een beetje aan het bijwerken. Het is zo vreselijk herfstweer, dat ik liever niet op de fiets zit. Sowieso heb ik de afgelopen dagen (weer) last van mijn benen gehad. Dus is het een beter idee om even rustig aan te doen. Gisteren ben ik naar de sportarts geweest. Daar heb ik wel weer het vertrouwen gekregen dat het goed komt. Zo veel wedstrijden rijden was voor mijn benen iets te veel van het goede! Nu weer lekker herstellen en dan weer opbouwen. Ook ben ik fanatiek begonnen met oefeningen voor mijn billen. Mijn billen zijn te zwak in vergelijking tot mijn super sterke benen!!!

Genoeg over mijn blessure. Tijdens mijn computerdag kwam ik nog een aantal lekkere recepten tegen die ik nog niet met jullie had gedeeld. Eerder heb ik heerlijke super lekkere en makkelijke havermoutmuffins met jullie gedeeld. Deze zijn voor mij echt favoriet! Je kan ze alleen nog lekkerder maken door er appel aan toe te voegen. Zo lijkt het net een appeltaartmuffin. Deze muffins zijn ook super lekker als ontbijt!

Deze muffins zijn vrij van geraffineerde suikers, lactosevrij en glutenvrij!

Ingrediënten appeltaartmuffins:

 • 100 gram Havermout
 • 1 Banaan
 • 2 Appels
 • 1 cup Plantaardige Melk
 • 1 tl Kaneel
 • 2 Eieren
 • 1/2 cup Walnoten
 • Hand Rozijnen
 • 1/2 tl baksoda
 • 1/2 tl appelciderazijn

Benodigdheden:

 • Muffinvormpjes

Bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Prak de bananen fijn, snijd de appel in kleine stukjes.
 • Doe de havermout, samen met de plantaardige melk en eieren in een kom en mix het tot een geheel.
 • Voeg vervolgens de honing, kaneel, rozijnen, walnoten, baksoda en appelciderazijn erbij.
 • Vul de muffinvormpjes voor 3/4 deel.
 • Zet de muffins ongeveer 20 minuten in de oven. Laat de muffins nog ongeveer 15 minuten afkoelen, voordat je de muffins uit de vormpjes haalt.

Tip: Je kan ook havermoutmeel gebruiken in plaats van havermout.
Tip: De combinatie van baksoda en appelazijn zorgt er voor dat de muffins gaan rijzen. Heb je dit niet in huis, dan kan je bakpoeder gebruiken, maar dat is een minder gezond alternatief. 

Eat Bioteaful!

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00