...

aardappel spinazie salade

Afgelopen week had ik mijn tantes uitgenodigd om voor hen een lunch zou verzorgen. Dan wil ik natuurlijk iets anders dan anders op tafel zetten. Ik had bedacht om een zeekraal salade te maken, alleen in de supermarkt was geen zeekraal beschikbaar (helaas….). Dus heb ik de zeekraal door spinazie vervangen. Ik verwacht dat dit recept dus ook super lekker zal zijn met zeekraal. Tja, dat moet ik nog steeds een keer gaan proberen. Ik kook namelijk niet vaak met zeekraal. Zijn jullie wel bekend met zeekraal?

Dit gerecht is een heerlijke salade voor bij de barbeque of natuurlijk gewoon als maaltijdsalade. In dat geval zou je het aantal groetnes nog kunnen vergroten. Een echte aanrader!

Ingrediënten Aardappel Spinazie Salade

  • 500 gram krieltjes
  • 200 gram spinazie
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 1 bakje dille
  • 1 tl mosterd
  • 3 etl olijfolie
  • 100 gram garnalen
  • peper en zout

Bereidingswijze

Kook de krieltjes in 12 min. gaar. Snijd ondertussen de rode ui in kleine stukjes.
Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Snijd de dille fijn. Meng in een ruime kom het citroensap met de dille, mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

Giet de krieltjes af en halveer ze. Meng de dressing erdoor en laat dit 5 mininuten intrekken. Verdeel de garnalen erover en serveer met de citroenparten.

Dit recept is geïnspireerd uit een recept van de Allerhande.

Eat Bioteaful! X Sanne

aardappel spinazie salade

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL 

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00