Afgelopen week had ik mijn tantes uitgenodigd om voor hen een lunch zou verzorgen. Dan wil ik natuurlijk iets anders dan anders op tafel zetten. Ik had bedacht om een zeekraal salade te maken, alleen in de supermarkt was geen zeekraal beschikbaar (helaas….). Dus heb ik de zeekraal door spinazie vervangen. Ik verwacht dat dit recept dus ook super lekker zal zijn met zeekraal. Tja, dat moet ik nog steeds een keer gaan proberen. Ik kook namelijk niet vaak met zeekraal. Zijn jullie wel bekend met zeekraal?
Dit gerecht is een heerlijke salade voor bij de barbeque of natuurlijk gewoon als maaltijdsalade. In dat geval zou je het aantal groetnes nog kunnen vergroten. Een echte aanrader!
Ingrediënten Aardappel Spinazie Salade
- 500 gram krieltjes
- 200 gram spinazie
- 1 rode ui
- 1 citroen
- 1 bakje dille
- 1 tl mosterd
- 3 etl olijfolie
- 100 gram garnalen
- peper en zout
Bereidingswijze
Kook de krieltjes in 12 min. gaar. Snijd ondertussen de rode ui in kleine stukjes.
Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Snijd de dille fijn. Meng in een ruime kom het citroensap met de dille, mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Giet de krieltjes af en halveer ze. Meng de dressing erdoor en laat dit 5 mininuten intrekken. Verdeel de garnalen erover en serveer met de citroenparten.
Dit recept is geïnspireerd uit een recept van de Allerhande.
Eat Bioteaful! X Sanne
WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL
VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 20 oktober 2021
- Intelligent bewegen – Interview met fabio d’agata - 2 maart 2021
- Investeren voor vrijheid – Interview met Susanna Thakoeri - 12 februari 2021