...

Proteine reep

Heb je flink gesport en wil je snel weer hersteld zijn om de volgende dag ook weer lekker te trainen? Of heb juist extra energie nodig? Deze repen kunnen hieraan bijdragen. Vaak neem ik na het sporten een proteïne shake. Maar als ik op reis ben is een shake niet altijd handig. Daarom zijn deze repen voor mij de oplossing. Ow ja, en ze zijn ook nog eens gemaakt van chocolade. Zoals jullie misschien al gemerkt hebben, daar ben ik echt dol op!

Eiwitten
Het nuttigen van eiwitten leveren een bijdrage aan een sneller herstel. Eiwitten zorgen voor groei, ontwikkeling en herstel van lichaamsweefsel. Tevens hebben eiwitten invloed op de regulering van de stofwisseling en kunnen eiwitten een bron van energie zijn. Als je direct na het sporten eiwitten nuttigt, bevorderd dit het herstel.
In deze reep gebruik ik bruine bonen, hennepzaad en het eiwitpoeder als bron van eiwitten. Ik voeg gewoon de eiwitpoeder toe waar ik normaal gesproken mijn herstel shake mee maak. Ik heb de vanille smaak, dus dat past goed bij deze chocolade reep. Ik kan me voorstellen dat wanneer jou hersteldrank aardbeiensmaak is, deze reep niet zo lekker is. Maar wie weet, levert dat juist erg lekkere repen op! Laat je het mij weten, als je het gaat uit proberen?

Hennepzaad
Een belangrijke bron van eiwitten in deze reep is hennepzaad. Dit is een zeer hoog kwaliteit eiwit dat veel lijkt op onze lichaamseigen eiwitten. Hierdoor is hennepzaad goed opneembaar en bevat acht essentiële vetzuren die ons lichaam zelf niet kan aanmaken. Hennepzaad bevat omega 3, omega 6 en omega 9 vetzuren in precies de goede verhouding voor opname van het lichaam. Tevens bevat hennepzaad veel antioxidanten en enzymen, waaronder lecithine. Dit is een stofje dat de leverfunctie stimuleert, zodat de natuurlijke zuivering van het lichaam wordt gestimuleerd. Dus genoeg redenen om regelmatig hennepzaad te eten!

Ingrediënten:

 • 2 etl kokosolie
 • 1,5 Cupsbruine bonen
 • 1,5 cup havermoutmeel
 • 1 cup eiwitpoeder
 • 2 rijpe bananen
 • 1/3 cup cacaonibs
 • 1/3 cup cacao poeder
 • 1/3 cup honing
 • 1/3 cup hennepzaad
 • 1/3 cup pompoenpitten
 • 1/3 cup amandelmelk

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voeg de bonen en havermout bij elkaar en pureer deze fijn (ik gebruik hier zelf de staafmixer voor). Voeg hier vervolgens de eiwitpoeder erbij.
Plet de bananen. Smelt de kokosolie op laag vuur en voeg beide toe aan het mengsel. Voeg vervolgens het cacaopoeder, cacaonibs, pompoenpitten, hennepzaad, honing en amandelmelk en roer alles goed door.
Vet vervolgens een lage schaal (mijn schaal is 25*20 cm) in met kokosolie en doe het beslag in de schaal en strijk de inhoud glad. Zet de repen ongeveer 20 minuten in de oven (let op tijdens het bakken, dit kan per oven maar ook dikte van de repen verschillen).
Als de repen klaar zijn, laat deze dan afkoelen en snijd deze vervolgens in de gewenste maat repen.

Smullen maar na het sporten!

LET OP: Zorg ervoor dat je de repen op tijd de oven uit haalt, anders worden de repen te droog!

Proteine reep

Eat Bioteaful!

Liefs Sanne

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00