...

Het is al weer tijd voor opdracht 8. Wat gaat deze happy challenge toch snel! Vorige week heb ik iedere dag een Dankbaarheidslijstje bijgehouden. Dan kom je er toch achter dat iedere dag vele mooie momenten kent! Voor mij zit geluk echt in de kleine dingen. Lekker genieten van de vogels die fluiten!

Omring je met positieve mensen
Maar deze opdracht gaat over dat je jezelf moet omringen met mensen waarvan je energie krijgt. Misschien herken je dit? Dan heb je een afspraak gehad met iemand die steeds aan het klagen is. Iemand die alles negatief ziet. Uiteindelijk ben je helemaal leeg na deze afspraak. Of juist dat iemand zoveel leuke ideëen heeft, dat jezelf hiervan energie krijgt om nieuwe dingen aan te pakken. Dat je echt geïnspireerd naar huis gaat. Wauw, dat gevoel wil ik na een gesprek. Ik hou van mensen die me inspireren en motiveren. En ja, ze mogen kritisch op mijn zijn! Ik vind het erg fijn als mensen opbouwende kritiek geven, waar ik echt iets mee kan.

Invloed van anderen
De mensen waar je mee samen bent, die beïnvloeden je. Je krijgt energie van mensen of sommige mensen kosten je energie. Ben je jezelf bewust van de mensen die je energie geven of juist die jou energie vreten?
Ik wel! De afgelopen periode ben ik hier bewust mee bezig geweest en heb ik zelfs bewuste keuzes gemaakt om bijvoorbeeld te stoppen met een project. Omdat dit project gewoon teveel energie kostte. Dit was echt een lastige keuze voor mij…
Nu ben ik stiekem toch wel knap op mijzelf! Hierdoor kan ik vandaag lekker een hele dag zitten bloggen en dat maakt mij gelukkig =D

Ook ben ik tijdens mijn blessure hier achter gekomen. Het was een hele zoektocht naar wat mijn behandelplan zou worden. Echt een hele zoektocht (lees frustatie!). Tijdens mijn zoektocht heb ik echt ervaren dat het heel belangrijk is dat ik mensen samenwerk die vertrouwen hebben in mijn herstel. Maar ook vertrouwen hebben in het behandelplan. Zo heb ik tijdens mijn revalidatie afscheid genomen van verschillende behandelaars, omdat zij geen vertrouwen hadden in de behandelmethode. Dit koste mij zoveel energie, dat ik de behandelingen bij hen heb opgezegd. Gewoon, omdat het mij teveel negatieve energie kostte.

Degene waar ik vertrouwen in had en die vertrouwen in mij en het behandelplan hebben gehouden, zijn op dit moment mijn huidige therapeuten. Van hen krijg ik energie en stimuleren mij voor mijn comeback!

Luister dus goed naar je lichaam en ervaar van wie je energie krijgt, of wie jou energie kosten! En maak keuzes, vertrouw op je gevoel en je zult meer energie krijgen! Ik spreek uit ervaring 😉

Oefen energie geven
Weet je, ik vind het zelf leuk om andere energie te geven. Om andere te inspireren en motiveren. Dit oefen ik. Ja, dat kan 😉 Ik geef mensen bewust aandacht en geef andere complimentjes. Het super mooi om hier bewust mee bezig te zijn en zien wat voor effect dit heeft op de ander. Weet je, een ander helpen, positieve energie geven, daar kan jezelf ook energie van krijgen! Leuk als je dit effect ziet 😉

Social media
Op social media zie je wellicht ook heel veel negatieve berichten voorbij komen. Verwijder deze mensen! Dit lucht echt op. Het gaat er niet om dat je veel online vrienden hebt, maar dat je geïnspireerd wordt door jou vrienden. Ga mensen volgen die jou inspireren. Voor mij is instagram echt ideaal! Daar volg ik mensen die mij inspireren op het gebied van sport en voeding. Dat geeft mij energie!

Oefen te ervaren van welke mensen je energie krijgt of die jou zelfs energie kosten! Ga met de mensen om waarvan je energie krijgt!

Herken jij dit verhaal?

Feel Bioteaful!

Lees meer over de Happy Challenge:

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

 

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00