pompoenbrood

Ik kook altijd volgens de seizoenen. Op dit moment is het natuurlijk het seizoen van de pompoen. Ik had in mijn eigen groentetuin pompoen gekweekt, dus ik heb nog een hele voorraad. Dus een goede reden om een keer pompoenbrood uit te proberen. Met als resultaat een lekker hartig brood. Iets anders dan dat je gewend bent, dus echt smullen!

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen
  • 2 Cupshavermeel
  • 2 etl kokosolie
  • 3 eieren
  • 1tl baksoda
  • 1 tl appelciderazijn
  • 2tl vanille essence
  • 1/3 Cupshoning
  • 1/2 Cupswalnoten
  • 1/4 Cupskokosmeel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de pompoen door midden en haal de pitten eruit. Snijd de pompoen in grote stukken en rooster de pompoen 45 minuten in de oven (je hoeft deze niet te schillen). Prik met een vork in de pompoen om te kijken of deze gaar is. Als deze gaar is, dan laat lepel je het vruchtvlees eruit. Pureer het vruchtvlees tot dat er een gladde massa ontstaat.

Mix  havermeel, pompoen en eieren tot een glade massa ontstaat. Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie toe, baksoda, appelciderazijn, vanille, kokosmeel en honing hier aan toe en mix dit rustig door. Voeg vervolgens de walnoten door het beslag. Vet een bakblik met kokosolie in en doe het beslag hierin.

Bak het pompoenbrood in 35-45 minuten gaar.

Eat Bioteaful!

Sanne van Paassen

Sanne van Paassen

Mijn naam is Sanne van Paassen, motivator, inspirator, boerendochter, mental coach en oud-topsporter. Tijdens mijn sportcarrière ervaarde ik aan den lijve hoe het is om continu op de top van je kunnen te presteren. Nu dat ik gestopt ben met topsport, ervaar ik dat het "normale leven" pas topsport is. Ik neem jou mee hoe jij vanuit flow en fun zowel zakelijk succesvol bent, fysiek fit met een leuk sociaal leven.
Sanne van Paassen

Latest posts by Sanne van Paassen

Ben jij al lid van onze gratis community? 

Contact