...

recept sportreep pindakaas abrikoos

Eigenlijk maak ik altijd zelf mijn sportrepen. Dit vind ik leuk om te doen, maar daarnaast zijn deze repen ook nog eens veel lekkerder en voedzamer tijdens het sporten. Wat wil je nog meer 😉 Door het sporten belast je je lichaam meer, waardoor er extra oxidatie stress is. Hierdoor worden de ontstekingsreactie verhoogd. Daarom is het belangrijk dat je tijdens het sporten goede voeding tot je neemt met antioxidanten. Hierdoor voorkom je overmatige ontstekingsreacties in je lichaam.

Waarom geen commerciële sportrepen?

In commerciële sportrepen zitten vaak geraffineerde suikers. Deze suikers zijn helemaal ontdaan van alle vitamines en mineralen. Deze vitamines en mineralen heb je juist nodig met het verteren van de voeding. Je lichaam gaat dan deze voedingstoffen uit je lichaam onttreken om de sportreep te kunnen verteren. Dit wil je natuurlijk voorkomen en vooral tijdens het sporten wanneer je toppresaties moet leveren. Tevens zitten er in commerciële sportrepen vaak zoetstoffen en andere stoffen waarvan ik de naam niet eens uit kan spreken. Ik denk altijd maar zo, als ik de naam niet eens uit kan spreken, dan kan ik het beter laten staan. Deze stoffen zijn (volgens mij) overbodig en heeft je lichaam niet nodig om topprestaties te kunnen leveren. Waarom zou je producten eten, als het ook zonder deze stoffen kan?

Ik probeer commerciële sportrepen te vermijden. Dit is niet altijd mogelijk, omdat deze sportrepen vers zijn en dus beperkt houdbaar. Als ik op etappekoers ben in het buitenland, dan kan ik maar een bepertke voorraad meenemen. Maar gelukkig zijn er ook goede alternatieven, maar hier later meer over 😉

Genoeg gepraat over de voordelen van zelfgemaakte sportrepen, hier het recept voor de pindakaas abrikozen repen. Deze zijn e-nummer vrij, lactose vrij en vrij van geraffineerde suikers.

Ingrediënten:

  • 1,5 cup havermout
  • 1,5 cup gekookte bruine bonen
  • 1 cup geweekte abrikozen
  • 1/2 avocado
  • 1/2 cup pindakaas
  • 1/2 cup zonnebloempitten
  • 1/3 cup lijnzaad
  • 1/3 cup honing
  • kokosolie
  • Cups

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 180 graden en week de abrikozen in warm water. Maal de havermout fijn in een keukenmachine, zodat er havermoutmeel ontstaat. Voeg vervolgens de bonen en geweekte abrikozen erbij en zorg dat de gewenste structuur ontstaat. (Tijdens het sporten vind ik het fijn om zo weinig mogelijk te kauwen, dus mijn voorkeur heeft zo’n glad mogelijke structuur). Voeg vervolgens de avocado, pindakaas, zonnebloempitten, lijnzaad en honing toe meng dit door het mengsel. Vet een schaal in met kokosolie en doe het mengsel in de schaal (ik gebruik een schaal van 20*25 cm). Garneer de reep met zonnebloempitjes en zet de repen 15 tot 20 minuten in de oven (kijk regelmatig in de oven of de repen klaar zijn). Laat de repen vervolgens afkoelen en snijd de repen in de gewenste grote.

Tip: Waarschijnlijk is de hoeveelheid repen te veel om in een keer op te eten, je kan ze invriezen 😉

Ik heb nog een ander lekker recept voor een sportreep gemaakt voor  Voedzo.

Geniet ervan,

Eat en Feel Bioteaful!

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00