...

Wie wilt dat nu niet een passief inkomen? Het aller mooiste is dat je dit met je passie kan realiseren. Of beter gezegd, alleen met je passie kan je een passief inkomen creëren. Hoe zit dat? Dat lees je in deze blog waarin je alles ontdekt over investeren in vastgoed en het creëren van een passie(f) inkomen.

Heb je geen zin om te lezen? Luister dan deze podcast. 

Passief inkomen en Financiele onafhankelijkheid

Eerst wil ik je 2 essentiële termen uitleggen die ontzettend belangrijk zijn bij dit onderwerp:

Passief inkomen

Een is passie inkomen is beter verwoord dan een passief inkomen. Zorg er allereerst voor dat je je werk leuk vindt. Een passief inkomen kun je makkelijker creëren op het moment dat je leuk vindt wat je doet. Want een inkomen zal nooit, 100% passief zijn. Je zult er altijd eerst werk in moeten steken voordat het gaat renderen.

Lees meer: ontdek je passie

Financiele onafhankelijkheid

Je ben financieel onafhankelijk wanneer je financieel vrij bent. Dit wil zeggen: als de kosten van je huidige maandelijkse lasten en levensstandaard gedekt wordt door een passie(f) inkomen. Hierdoor heb je vrijheid van keuze en dát is de essentie. Bijvoorbeeld niet aan een baas hoeven vragen of je op vakantie mag. En je kinderen van school halen wanneer jij dat wilt.

Het hebben van financiële onafhankelijkheid geeft ontzettend veel rust. Je kunt werken, maar het móet niet meer. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Jarenlang op strand zitten en cocktails drinken, gaat waarschijnlijk vervelen. Daarom is het aan te raden ervoor te zorgen dat je iets om handen hebt.

Lees meer: tips om je vermogen op te bouwen

Mindset en kennis

Om dit alles tot een succes te brengen moet je je ervan bewust zijn dat jijzelf de grootste asset bent die je hebt. Jij bent de fundering van je vastgoedportefeuille. De juiste kennis en investering in jezelf geeft je vertrouwen.

Als je mindset goed is en je hebt de kennis, dan is het gewoon een kwestie van doen en actie ondernemen. Niet blijven hangen in het analyseren en nadenken, maar actie!

Om het avontuur te laten slagen, is het aan te raden om een vastgoed mentor om armen te nemen. En om andere mensen met een goede mindset in dezelfde tak van sport om je heen te verzamelen. Wanneer je je laat omringen door gelijkgestemden, word je besmet met “vastgoed” en het investeren hierin.

Zonder een groot kapitaal maar met de juiste kennis en veel creativiteit, word ook jij succesvol. Probeer altijd meerdere manieren om je doel te bereiken. Als het linksom niet gaat, ga dan rechtsom. Waar een wil is, is een weg. Dat is juiste mindset.

Door financiële onafhankelijkheid te bereiken, kun je je bezig houden met dat wat jouw passie is. Hierdoor wordt je een nóg gelukkiger mens.
Zorg dat je niet afhankelijk bent van 1 inkomstenbron. Als jij besluit om in de vastgoedwereld te investeren, zorg dan dat je daarnaast een andere inkomstenbron hebt. Wanneer je voor een baas werkt, is het verstandig om naast je baan een andere inkomstenbron te hebben. En dat kan zijn van e-commerce tot de verkoop van je eigen boek etc.

investeren in vastgoed passief inkomen

Goede en slechte schuld

Er zijn twee  soorten schulden zijn: goede schuld en slechte schuld.

Slechte schuld is een schuld die jouw vermogen doet afnemen. Geld uitgeven dat je niet hebt gebruiken om luxe te kopen. Zoals een vakantie of een dure auto; op de lange termijn houdt je er niets aan over. Ook je eigen huis wordt vaak als een slechte schuld gezien.

Goede schuld daarentegen is een schuld waarmee je geld verdient. Als je geld leent bij een bank en je koopt er vastgoed van wat je maandelijks een hoger rendement oplevert dan het rentepercentage dat je aan de bank betaalt, dan maak je geld op het vermogen van het geld van iemand anders.

Je eigen huis is bijvoorbeeld niet echt een goede schuld, het levert je maandelijks geen cashflow op. Wel is het een prima manier om op lange termijn een vermogen op te bouwen.

Lees meer: vergroot zo je passief inkomen

vier tips om te starten met een passie(f) inkomen

Heeft dit jou geïnspireerd? Weet je niet waar je moet beginnen? Martijn geeft 4 tips.

1. Ga met je money mindset aan de slag.
2. Ga boeken lezen over vastgoed. Begin met boeken als ‘the secret’.
3. Vraag jezelf af of je het écht leuk vindt of dat het je puur om het geld gaat? Je wordt ergens pas echt succesvol in als het je passie is. Vandaar passie inkomen.
4. Er zijn veel verschillende manieren om te investeren in vastgoed. Bekijk welke manier bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld als aandeelhouder investeren in vastgoed of je kunt zelf investeren in vastgoed.

Voordelen van investeren in vastgoed

Er zijn verschillende redenen waarom het volgens Martijn beter is om in vastgoed te investeren van iets anders, zoals andere beleggingen.
Vastgoed is tastbaar, je hebt de volledige controle. Jij beslist in welke stad je iets koopt, wie de huurders zijn etc. Daarnaast is het inflatie proef, je mag elk jaar de huurprijs verhogen naar aanleiding van inflatie. Wat niet wil zeggen dat je dat elk jaar moet doen. Want als jij goed omgaat met je huurders, zijn zij ook goed voor jou. Het is aan te raden om energie te steken in je panden.

Kom in actie

De eerste stap is dat je in je eigen dromen gaat geloven. Spreek je doelen uit naar anderen, want als je je doelen uitspreekt dan moet je ze nastreven en waarmaken. Download het werkboek om je doelen nog moeitelozer te realiseren. Zodat je op de juiste manier echt in beweging komt en blijft.

Antwoorden vind je in beweging

Zorg daarnaast goed voor jezelf, in deze tijd trekt de overheid zich terug. Zorg dat je financieel gezond bent, dat je meerdere inkomstenbronnen hebt en niet alleen afhankelijk bent van je baas of het bedrijf waar je werkt. Neem de regie en rijd je eigen koers! Ontdek de strategie die bij jou past en onderneem actie!

 

Wil je nog meer zakelijk winnen, zonder privé te verliezen? Bestel dan mijn boek ‘het leven, dat is pas topsport!’ Of wil je graag persoonlijke begeleid worden al bewegend in de natuur? Al mijn coachsessie vinden buiten plaats omdat ik geloof dat letterlijk bewegen ervoor zorg dat je ook figuurlijk in beweging komt.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

 

 

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00