...

Leven in plaats van dat je geleefd wordt. Je zit al een tijdje niet lekker in je vel. Je voelt je leeg en komt uitgebrand thuis na een dag werken. Of je bent alleen maar aan het zorgen voor een ander, in plaats van dat je goed voor jezelf zorgt. Pak de regie in je leven! In deze blog ontdek je waarom dit zo belangrijk is en welke stappen jezelf nu kan zetten.

Als je zelf de regie pakt. Dan ga je echt doen waar je gelukkig van wordt. Je zorgt voor een stevige basis en leeft je leven op basis van je eigen spelregels. Zo ga jezelf iedere dag nog sterker en fitter voelen.

Heb je geen zin om te lezen? Luister dan deze podcast:

Waarom is de regie pakken in je leven zo belangrijk

Voordat ik concrete tips deel even mijn persoonlijke verhaal waardoor ik dit inzicht kreeg. Mocht je mij nog niet kennen even een korte achtergrond. Ik ben ex-topsporter en werk nu als peak performance coach waarbij ik ambitieuze mensen help om door hun plafond heen te breken. Dit doe ik door mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Dat doe ik dus echt op de mountainbike, hardlopend of wandelend. Ik vertel dit even, want dan snap je zo nog meer mijn verhaal.

De afgelopen week heb ik drie keer een prive les sporten mogen volgen. Ik heb het sporten echt nodig voor mijn energie en om ervoor te zorgen dat ik goed in mijn vel zit.  De drie lessen die ik heb mogen volgen waren zwemles, een hardlooptraining en ik ben wezen golven met familie. Ik vind het ontzettend tof dat je tijdens zo´n lessen heel bewust met je techniek aan de slag gaat.

Wat me opviel tijdens deze drie lessen is dat er een hele duidelijke basis is om goed te kunnen sporten en bewegen: een stevige core. Je kan wel hard trainen, maar de basis om goed te sporten is een goede core! Bij het zwemmen is het belangrijk om recht in het water te liggen. Om dit de kunnen doen moet heel je lichaam stevig zijn. Tijdens het hardlopen zal ik mijn heupen meer naar voren moeten houden waardoor mijn bovenlichaam (mijn core) al naar voren valt en mijn voeten alleen nog maar hoeven te volgen. Bij het golven was het vooral heel belangrijk om de core soepel en ontspannen te houden maar tegelijk ook heel stabiel.

Veel mensen sporten veel heel, trainen heel hard en zijn veel bezig met snelheid, maar vergeten om hun core te trainen. Echter DIT is de basis. First things first!

Zo is dat ook in het dagelijks leven. Begin bij de basis. Wat is echt belangrijk voor jou. Wat wil je echt? Wat zijn jouw spelregels zodat je echt geniet van je leven?

Vaak worden we geleefd. Gefeliciteerd! Dat is vanaf nu klaar. Je hebt de regie gepakt door deze blog te lezen.

>>> Kan je een energieBOOST gebruiken? <<<

Pak de regie van je leven

En hoe zien we dit dan terug in het dagelijks leven vraag je je nu af? Grote kans bent dat je hard aan het werk bent om resultaten te realiseren. Je bent vooral aan het doen en vergeet eigenlijk wat echt belangrijk is. Ik wil je uitdagen om eens even terug te gaan naar wat echt belangrijk is. Stel jezelf de vraag:

Wat is het aller belangrijkste in je leven voor jou?

Grote kans dat hier dingen in naar voren komen zoals je gezondheid, je familie, je vrienden, buiten zijn, en genieten. Misschien net iets anders, maar vaak komt het hier op neer.

Nu ben ik even nieuwsgierig, hoeveel tijd besteed je hier nu echt aan? En ben dan ook echt eerlijk!

Vaak zie ik dat we veel met dingen bezig zijn die niet het aller belangrijkste voor je zijn. De allerbelangrijkste dingen komen vaak op de laatste plaats. Ik wil je nu vragen om deze belangrijke dingen juist op plek nummer een te zetten. Pak de regie van je leven en plan deze dingen nu meteen in je agenda.

I know. Misschien heb ik lekker praten. Maar hoe doe je dat dan?

>>Zorg voor nog meer focus en energie<<<

pak de regie in je leven

Maak je spelregels en pak de regie van je leven

Ik gebruik sport vaak als metafoor. Een topsporter heeft een training schema en tijdens de wedstrijd zijn er spelregels. Om te voorkomen dat je geleefd wordt, ga je de regie pakken over je leven door je eigen spelregels te maken. Het is nu tijd dat je je eigen spelregels maakt. Ja, ga dat gewoon eens doen. Je hebt net opgeschreven wat het aller belangrijkste is in je leven en daaronder komen de spelregels hoe je hiervoor gaat zorgen.

Je spelregels kunnen zijn

  • iedere dag twee gezonde maaltijden eten
  • alleen maar verantwoorde tussendoortjes nemen
  • minimaal acht uur slapen
  • 1 dag in het weekend geen afspraken en doen waar je zin in hebt
  • vier keer in de week sporten
  • iedere week een date night
  • iedere ochtend als je wakker wordt spring je uit bed
  • je maakt een ochtendroutine zodat je niet meteen je telefoon grijpt
  • iedere dag een lunch wandeling maken of yoga doen
  • …….

Dit zijn maar een paar voorbeelden van spelregels die voor mij belangrijk zijn. Ga je eigen spelregels maken! Jij kent jezelf het beste en je weet als geen ander wat belangrijk voor je is.

Het probleem alleen is dat je de regie over je leven niet pakt. Je schrijft niets op. Je blijft maar op de automatische leven door leven. Ik ben er alleen voor winnaars. Jij bent een winnaar anders had je dit stuk niet gelezen.

Dus pak even pen en papier en schrijf je spelregels op. 

Door het op te schrijven, programmeer je je onderbewuste brein. Hierdoor onthoud je alles beter en is de kans minder groot dat je het niet gaat doen.

Ook in heb de afgelopen periode de regie gepakt over mijn leven en mijn spelregels aangescherpt. Dit heb ik gedaan en heeft veel minder effect. 

Spelregels voor mijn telefoon:
Ik heb social media tijd ingepland. De laatste tijd ben ik veel minder met mijn telefoon bezig. En dit geeft mij heel veel rust in mijn hoofd en ik heb meer focus en krijg veel meer voor elkaar!

Spelregels voor mijn voeding:
Ik start iedere dag met een smoothie, eet geen geraffineerder suikers en eet veel meer groentes. Wow, ik voel mezelf zoveel energieker!

Door minder telefoon en een gezonde voeding slaap ik beter en voel ik me energieker dan ooit.

Ga eens bij jezelf na hoe jij kunt zorgen voor meer basis qua sport?  Hoe zorg jij ervoor dat je structureel fit bent? Met welke kleine dingen kun jij het verschil maken?

Pak de regie van je leven door kleine stapjes te nemen

We willen vaak grote stappen zetten, maar met kleine stapjes kom je vaak sneller vooruit. Ga dit een bij jezelf na hoe jij en ga deze kleine stapjes ook gewoon vandaag nog zetten! Zodat jij structureel gezonder gaat leven en je sterker voelt. Maar besef ook altijd: First things first! Doe niet alles tegelijk, begin met kleine stapjes.

Laat in de comments hieronder achter hoe JIJ gaat zorgen voor een beter basis.

Wil je graag een keer sparren? Maandelijks geef ik een gratis coach call weg. Wil je hier kans op maken? Vul dan deze vragenlijst in.

Met sportieve groet, Sanne

 

tips voor meer regie in je leven

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00