Vandaag wil ik het hebben over iets dat essentieel is om jouw dromen te bereiken: overwin je mindfucks! Alleen dan kom je in actie en zet je stappen die jou écht naar een topprestatie leiden.

[toc]

Overwin je mindfucks

Je weet wat je wilt. Je hebt je droom helder. Je hebt een stappenplan hoe je in actie kunt komen, maar toch gebeurt het niet. Waarom niet? Je blokkeert. Of het gebeurt wel, maar je merkt dat het niet helemaal vanzelf gaat. Was het maar zo simpel.

Grote kans dat wanneer je jezelf uitdaagt om echt groots te dromen, je het spannend vindt om daadwerkelijk in actie te komen. Je ziet waarschijnlijk beren op de weg of je hebt ineens allerlei excuses waardoor je niet in beweging komt. Of misschien kom je wel in actie, maar houd je het vrij snel voor gezien en verval je weer in je oude patroon. Je wordt tegengehouden door je eigen gedachten. Ik noem dat ook wel je mindfucks. Je zoogdierenbrein is aan het woord. In mijn komende blogs vertel ik je hoe je je mindfucks kunt tackelen. Hoe je wint van deze beperkende gedachten, zodat je met een fris en helder hoofd echt in beweging komt én blijft.

overwin je mindfucks

Weerstand betekent groei

Hoe mijn gedachten op tilt sloegen voor een workshop bij Defensie.

Ik ben eens door Defensie gevraagd om een workshop te geven over mentale training voor hun sportinstructeurs – letterlijk mentale training op de fiets. Ik was nogal vereerd, maar voelde ook druk en spanning. Mijn gedachten sloegen op hol en ik merkte dat er verschillende stemmetjes, oftewel mindfucks – opkwamen:

• Wie ben ik nu?
• Wat kan ik hun leren?
• Zal dat wel goed gaan?
• Als ik maar niet faal!

Bizar wat er gebeurde, ik voelde het letterlijk in mijn lichaam. Ik besefte toen dat dit juist hetgeen is waarmee ik mijn klanten dagelijks help en dat ik nu mijn eigen technieken kon toepassen op mezelf. Ik visualiseerde hoe ik daar op het podium zou staan, hoe ik me zou voelen. Ik ging aan de slag om mijn mindfucks te tackelen, ik gaf mezelf elke ochtend een peptalk en had mijn plan en procesdoelen voor de komende dag helemaal in kaart gebracht. Ik wist namelijk dat ze me niet voor niets hadden gevraagd.

Lees ook: Help! Doelen stellen werkt niet

Toen ik bij Defensie aankwam voor het voorgesprek, zei de commandant tegen me: ‘Jeetje Sanne, je bent echt een baas!’ Hij had mij opgezocht op internet, mijn cv bekeken en verschillende podcasts beluisterd. Op basis daarvan gaf hij me een compliment. Dit gaf me natuurlijk enorm veel zelfvertrouwen. Dit was ook weer de bevestiging dat we onszelf klein houden en dat we zélf die beren op de weg zien, terwijl die er misschien (nog) helemaal niet zijn.

Wanneer ik nu terugdenk aan dat moment, is het allermooiste toch wel dat ik me realiseer dat ik me druk heb gemaakt om niets. Je moet jezelf dus keer op keer trainen om uit je comfortzone te komen, waardoor het steeds makkelijker wordt. Het is daarbij essentieel dat je inzicht krijgt in welke beren jij op de weg ziet. Welke obstakels, angsten of mindfucks heb je op dit moment? Ga daarmee direct aan de slag. Want geloof me, je bent tot meer in staat dan je zelf denkt!

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00