...

Doe ‘gewoon’ wat je leuk vind! Word ‘gewoon’ gelukkig’. Ontdek wat je passie is! Hoe doe je dat dan? Dit is makkelijker gezegd dan gedaan… Misschien herken je dit wel als dit tegen je wordt. In deze blog ontdek je alles over: ontdek je passie.

Heb je geen zin om te lezen? Luister dan deze podcast over ontdek je passie.

Wat is passie eigenlijk?

Passie is datgene wat je naar buiten gaat brengen om daarmee een positief verschil te gaan maken. Van je passie krijg je energie en hiermee maak je impact! Je passie wil je niet erbij doen en dus kun je manieren verzinnen om je geld te verdienen met je passie. Of je kan jezelf uitdagen om je passie onderdeel te maken van datgene waarmee je je geld verdient.

Het is van belang dat je het verschil tussen hobby en passie goed beseft. Je hobby is vast en zeker heel erg leuk en je bent er waarschijnlijk ook heel goed in. Maar om ervoor te zorgen dat het je passie wordt is het belangrijk dat je een impact kan maken.

Om die passie te ontdekken, is het essentieel dat je verbinding hebt met jezelf. Als je verbinding met jezelf hebt, doe je iets wat je geen moeite kost. Dat wat je zegt komt van nature uit je mond. Er is geen ruis op de lijn.

vind je passie

Ontdek je sweet spot

Een term die we vaak gebruiken als we het over passie hebben, is je ‘sweet spot’. Je wat? Je sweet spot is precies dat punt waar jouw passies, talenten en je persoonlijkheid samenkomen. En dat is exact het punt waarnaar je op zoek gaat om je passie succesvol te kunnen uitdragen.

Meer actie: download de gratis focus en energieBOOSt checklist 

Hoe ontdek je je passie in 5 stappen:

Eigenlijk komt het ontdekken van je passie overeen met het maken van een puzzel. Je hebt alle puzzelstukjes, maar je moet ze nog op de juiste plek leggen. Ontdek je passie met deze vijf stappen:

1. De ontdekfase.

Vaak weet je het antwoord al lang. Het zit al in je, maar het moet er nog uit komen. Hiervoor kun je je kindertijd analiseren. Als kind ben je namelijk het meest puur, later word je beïnvloed door allerlei externe factoren.

Stel jezelf allerlei vragen over je kindertijd. Of laat iemand anders de vragen stellen. Maar stel alleen ‘wat’ vragen en geen ‘hoe’ vragen. Dan ga je je brein namelijk sabotteren.

Voorbeeld: Als je vroeger heel graag voetbalde, vraag jezelf dan af wat je precies zo leuk vond aan het voetballen? Was dat het samenwerken met anderen? Of misschien wel het strategisch gedeelte? De antwoorden op deze vragen zijn de eerste puzzelstukjes op zoek naar je passie.

2. Kleine wijzigingen

Vaak ligt je passie slechts een paar procent af van wat je al doet. Het gaat om het aanbrengen van kleine wijzigingen om ervoor te zorgen dat je je passie kunt integreren in dat wat je al doet. Wat ga je bijvoorbeeld niet meer doen en wat ga je iets meer doen?

3. Wat komt constant terug in jouw leven?

Ga eens terug naar een aantal momenten in je leven waarvan je nu nog steeds blij wordt. Wat trok je zo aan tijdens deze momenten? En waarom? Stel jezelf deze vragen over verschillende momenten in je leven. Zie je dezelfde dingen steeds terugkomen?

4. Alles op z´n plek

Dan is het moment gekomen om alle puzzelstukjes op z’n plek te leggen. Waar komen alle puzzelstukjes samen? En waar kun je alles gecombineerd krijgen? Daar zit het goud!

5. Blijf trouw aan je passie

Om ervoor te zorgen dat je je passie kunt blijven uitdragen kun je jezelf regelmatig de vraag stellen: Krijg ik hier nog energie van? Als het antwoord ‘ nee’ is kun je nooit de impact maken die je graag wil en kun je nadenken over een aantal wijzigingen.

Lees meer: pak de regie over je leven

Praktische tips om meer tijd te besteden aan je passie:

  • Durf ‘nee’ te zeggen.
  • Luister naar je lichaam hierin. Vliegt de tijd? Zit je in je flow? Voelen is doen/ doen is voelen.
  • Bouw een team van experts om jezelf heen, zodat je meer tijd over houdt om met je passie bezig te zijn.
  • Stap uit je comfortzone, maar blijf binnen je safety zone en bouw tussenstations in om je eindstation te bereiken.

Iedereen, elke ondernemer, is met een stuk van zijn of haar passie bezig. Maar er is altijd iets wat niet zo lekker loopt. Herken je je hierin? Ga dan bij jezelf na welk deel er niet zo lekker loopt. En hoe je dat anders in zou kunnen vullen. Verzin hier iets op, wees creatief. Wat zou je kunnen doen om nog meer van die puzzelstukjes uit je leven een plek te geven.

Lees meer: voorkom deze fouten als ondernemer

Laat zien waar je blij van wordt, dan zal de ander hier ook enthousiast van worden. Straal het uit! En wees creatief om je eigen passie onderdelen terug te laten komen in je huidige leven. Om zo nog meer puzzelstukjes een plek te geven. Het hoeven geen grote veranderingen te zijn. Begin met het integreren van dat ene puzzelstukje in dat wat je aan het doen bent. En je zult jouw sweet-spot zeker ontdekken!

 

Antwoorden vind je in beweging!

Wil je nog meer zakelijk winnen, zonder privé te verliezen? Bestel dan mijn boek ‘het leven, dat is pas topsport!’ Of wil je graag persoonlijke begeleid worden al bewegend in de natuur? Al mijn coachsessie vinden buiten plaats omdat ik geloof dat letterlijk bewegen ervoor zorg dat je ook figuurlijk in beweging komt.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

 

 

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00