detox en sport

Pfff, ik kon vannacht niet slapen en moest mezelf vanochtend uit mijn bed slepen. Ik merkte het al een tijdje, mijn energie niveau daalde. Daarom is het weer echt tijd voor een mini-detox. Deze keer heb ik geen tijd om een volledige detox te doen, omdat ik volgend weekend naar Thüringen vertrek voor een etappekoers. Dus dan maar de kortere variant om weer energie te tanken. Ik wil me weer echt energievol gaan voelen! Nieuwsgierig hoe ik dat ga doen? 

Een tijdje geleden heb ik een detox gedaan van 28 dagen, vier weken. Dat is me zo goed bevallen, ik ging mezelf echt energieker voelen, sliep beter en mijn darmen werden een stuk rustiger. Ik ging gewoon stralen!  Het gaf me weer super veel energie! Heerlijk. Vooral het ’s nachts goed doorslapen heeft me positief verrast. Op de een of andere manier werd ik ’s nachts vaak wakker, soms moest ik er zelfs uit om te gaan eten. Echt bizar is dat. ‘S nachts hoor je gewoon te slapen! Vannacht was het weer raak, ik had gisteren flink getraind, liet vieze scheetjes, ik kon niet in slaap komen en werd ’s nachts wakker om te eten. Heel mijn lichaam van streek. Daarom tijd voor deze mini-detox! Ik wil namelijk vol energie starten aan de wedstrijd in Thüringen.

Wat is een mini-detox?

Een periode van ruim een week zal ik bepaalde voedingsmiddelen niet eten, zodat mijn darmen rust krijgen. Tevens ga ik extra veel groentes en fruit tot me nemen. Dus veel smoothies en groente sapjes. Daar word ik zo blij van! Dit zijn mijn dagelijkse voedingsrituelen die ik tijdens mijn mini-detox:
– glas citroenwater
– shot aloevera
– glas groentesap
– grote salade
– daarnaast gebruik ik deze voedingsmiddelen niet die ik al eerder heb opgesomd in de blog waarin ik vertelde dat ik een detox ging doen.
– Veel groentes en fruit
– Lekkere noten en zaden
Voor mezelf is een detox niet alleen letten om mijn voeding, maar ook dat ik mezelf rust geef (en natuurlijk dat ik mezelf ga verwennen). Het doel is dat ik zowel fysiek als mentaal bijtank. Dat mentale aspect is ook altijd super belangrijk. Anders blijf ik maar door gaan! Mijn moto is niet voor niets: eat en feel bioteaful! 

Mentale detox

Je zult misschien wel denken, hoe doe je dat? Sowieso merk ik dat gezonde, pure voeding een positieve invloed heeft op mijn mentale toestand. Door gezond te eten heb je minder schommelingen in je bloedsuikerspiegel, waardoor je rustiger bent (Ja, ook in je hoofd!). Daarnaast geef ik de aandacht aan de volgende dingen:

  • Een uur voordat ik ga slapen gebruik ik geen laptop, mobiele telefoon, ipad en doe ik de lichten in de woonkamer uit, of zeer gedimpd. Je gaat dan melatonine aanmaken. Als je gaat slapen, dan is de kans groter dat je meteen in slaap valt. Anders ga je pas melatonine aanmaken als je net in bed ligt, dus lig je langer te woelen. Dit werkt voor mij echt! Dan slaap ik zo lekker.
  • Ik zet op mijn telefoon alle automatische meldingen uit. Alle reacties die ik op facebook en twitter krijg ik niet meer automatisch te horen. Dit heb ik zelfs ook voor whatsapp. Dit geeft zoveel rust, je word niet steeds gestoord. Het levert een bepaalde ontspanning op! Echt heerlijk. Dit is echt de moeite waard om te proberen.
  • ‘S ochtends of ’s avonds doe ik een serie yoga oefeningen. Ontspannend en goed voor mijn blessure.
  • Ik plan een dagdeel in de week echte me-time in. Gewoon lekker doen wat ik zelf wil, zonder dat ik dat vantevoren heb gepland. Lekker spontaan iets gaan doen.
  • Ik zorg ervoor dat in huis alles is opgeruimd. Een opgeruimd huis, is voor mij een opgeruimd hoofd! Ik ben met een hele opruimwoede bezig, maar later hier meer over 😉
  • ‘S avonds op de bak gaan zitten en lekker niets doen. Gewoon lekker een boek lezen. Heb jij ook nog zo’n stapel met boeken die jij wilt lezen? 
  • Dit zou ik bijna vergeten, maar dit is zo fijn. Ik ga mijn lichaam goed verwennen. Iedere dag borstel ik mijn lichaam voordat ik ga douchen en na het douchen smeer ik me lekker in met jojoba olie. Mijn huid gaat hier zo zacht van voelen.

Ik wil gewoon fit van start gaan in de wedstrijd in Thüringen, dat is de reden van deze mini (mentale) detox. Hopelijk gaat het werken. Ga ik me energieker voelen en ga ik tijdens deze wedstrijd knallen! Ik ga jullie op de hoogte houden. Vind het wel spannend, deze etappekoers van 7 dagen, word mijn eerste etappekoers sinds ruim een jaar tijd!

Ow ja, nu zul je jezelf misschien wel afvragen: “Heeft deze detox hetzelfde effect als een detox van vier weken?”. Helaas is dit niet het geval. Door de detox van vier weken te doen, gaat je smaak veranderen en is het doel dat je uiteindelijk na de detox ook een gezonder voedingspatroon gaat aanhouden. Als je een week deze detox doet, dan is dat tekort voor het resultaat. Deze detox zie ikzelf even als een energieboost om een topprestatie te kunnen leveren. Ben jij nieuwsgierig naar een detox en zou je deze zelf een keer willen gaan volgen? Ik kan je als detoxcoach hierbij gaan begeleiden. Mail mij gerust voor meer informatie.

Hoe zorg jij ervoor dat je mentaal fris blijft?

Feel Bioteaful!

WIL JIJ JE OOK BIOTEAFUL VOELEN? MELD JE AAN VOOR DE WEKELIJKSE TIPS VAN BIOTEAFUL  VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00