...

Heb jij mijn blogs over mindfucks gelezen? En bepaald wat jouw grootste angst is? Dan is het nu tijd voor actie: ga je mindfucks overwinnen! Het mooie is: je hebt zelf de keuze waaraan je je aandacht besteedt. Op het moment dat je merkt dat je een gedachte hebt die je niet verder helpt, die je zelfs blokkeert, is het essentieel dat je hem gaat herkennen. Als je een goede mind-bodyconnectie hebt, merk je goed welke impact een gedachte kan hebben op je lichaam. Met deze stap ontdek je wat je kunt doen om je mindfucks te overwinnen.

Mindfucks overwinnen

Je mindfucks overwinnen doe je aan de hand van de volgende drie stappen:

1 Herken de gedachte

Op het moment dat je merkt dat je een negatieve of niet-helpende gedachte hebt, zoom je even uit of zet je figuurlijk even een stap terug. Herken deze gedachte en wees je ervan bewust dat je kunt kiezen wat je denkt. Je bént niet je gedachten, je hébt gedachten. Op dit moment zit je zoogdierenbrein, je prinsessenstem of Henk achter het stuur (zie deze blog:).

2 Bedank de gedachte

Doordat je je bewust bent van deze gedachte ben je instaat om te groeien, om weer een stap verder te zetten. Ook al voelt het soms niet fijn, wees er toch dankbaar voor. Het zorgt voor je persoonlijke groei.

3 Kies opnieuw

Nu kun je een nieuwe gedachte creëren. Je hebt de keuze waarop je je aandacht wilt richten. Je kunt jezelf de vraag stellen: ‘Welke gedachte zou me nu het beste helpen?’ Het gaat erom dat je voor een gedachte kiest die voor het beste gevoel zorgt.

Lees ook: Help! Doelen stellen werkt niet

Overwin je mindfucks door bewust gedachten te kiezen

Met dit stappenplan kun je dus voor een nieuwe gedachte kiezen. Bewustwording van je gedachten, dat is key! Hiermee kun je al een groot verschil maken. Neem daarom de tijd om je mindfucks op te schrijven. Dit is echt essentieel, omdat je ze zo sneller leert herkennen en je ze ook sneller kunt tackelen. Topsporters hebben deze eigenschap erg goed getraind. Doordat ze zich bewust zijn van hun gedachten en die weten om te zetten, kunnen ze keer op keer topprestaties leveren.

mindfucks overwinnen

Het verschil tussen winnaars en verliezers is dat winnaars niet bang zijn om te falen. Zij ontdekken keer op keer hoe ze het beter kunnen doen. Als ze verliezen, vragen ze zichzelf af hoe ze het de volgende keer beter kunnen doen. Zo werkt het ook met onze mindset. Wees je hier bewust van en stel jezelf de volgende vraag als je merkt dat je een negatieve gedachte hebt: ‘Hoe zou een winnaar met deze gedachte omgaan?’ Deze methode heb ik als topsporter vaak gebruikt.

Als ik ergens over twijfelde of een mindfuck had, dacht ik: hoe zou wereldkampioen X denken of handelen in deze situatie? De antwoorden die je krijgt als je deze vraag aan jezelf stelt, zijn wonderbaarlijk.

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00