...

Tijd voor een check-in! Hoe is het met jouw mind-bodyconnectie? Door gedurende de dag verschillende mind-body oefeningen te doen, voorkom je dat je je laat afleiden van jouw doel. Een goede mind-bodyconnectie is een belangrijke randvoorwaarde om topprestaties te blijven leveren en duurzaam te winnen.

Mind-body oefeningen

Door een goede mind-bodyconnectie voorkom je dat je een wandelend hoofd wordt en voel je aan je lichaam of je nog op koers bent of dat je moet schakelen. Dat is zo mooi: jij hebt alle antwoorden! Bij alle mind-bodyoefeningen is het dan ook belangrijk dat je met je aandacht bij je lichaam en zintuigen blijft.

De onderstaande oefeningen kunnen bijdragen aan een goede mind-bodyconnectie:

Mindful bewegen

Dat betekent dat je tijdens het bewegen gefocust blijft op die bewegingen en op je omgeving: wat voel je, wat hoor je, wat zie je? Je voelt bijvoorbeeld letterlijk je voeten de grond raken in plaats van dat je in gedachten verzonken bent en alles op de automatische piloot doet. Bij bijvoorbeeld yoga, dansen, rustig wielrennen of hardlopen kun je dit goed trainen. Doe de vogelkijktraining of wandel in de natuur met de aandacht gericht op je zintuigen.

Ademhalingsoefeningen

Focus op je ademhaling en voel wat er in je lichaam gebeurt. Durf naar de pijnlijke gedeeltes in je lichaam toe te ademen. Hier zijn je emoties opgeslagen en juist wanneer je deze pijnlijke plekken toelaat, kan je lichaam ze verwerken.

mind-body oefeningen

Niets doen

Even stilzitten en niets doen. Voel wat er in je lichaam gebeurt en neem dit waar. Zo krijg je een betere mind-bodyconnectie.

Lees ook: Tips voor een goede mind-bodyconnectie

Tapping

Tapping is een eenvoudige en effectieve methode om negatieve emoties te neutraliseren. Door bepaalde gebeurtenissen kan het zijn dat je letterlijk spanning in je lichaam vasthoudt. Tapping zorgt ervoor dat de stressreactie in je lichaam verlaagt en er een betere mind-bodyconnectie ontstaat. Dit doe je door middel van het tikken (tappen) op verschillende meridiaanpunten op je lichaam. Tijdens het tikken op deze punten, denk je aan een specifieke emotionele gebeurtenis. Het tappen veroorzaakt fysieke sensaties in je lichaam, waardoor je emoties losgekoppeld worden van de spanning in je lichaam. De emotie wordt geneutraliseerd en de energie gaat weer stromen. Kijk voor een verdere uitleg op www.sannevanpaassen.nl/topsport.

Heb jij vandaag al een of meerdere mind-body oefeningen gedaan?

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00