Als jij mij misschien al langer volgt, dan weet jij misschien dat ik een grote fascinatie heb voor artiesten die op het podium topprestaties leveren. Zowel als zanger of als muzikant. Daarom ging ik dirigent en pianist Martien Maas de vraag stellen: “is mentale training voor muzikanten noodzakelijk?” In deze podcast neemt hij ons mee hoe hij ervoor zorgt dat hij zelf keer op keer topprestaties blijft leveren als pianist, maar ook als dirigent. Daarnaast geeft hij zelfs een mini concert voor mij! Is mentale training voor muzikanten noodzakelijk?

Mentale training voor muzikanten

Als docent aan het conservatorium mag hij in zeer korte tijd veel nieuwe stukken instuderen. Hoe krijgt hij dit voor elkaar? Daarnaast is hij ook dirigent en laat hij andere muzikanten samen topprestaties zien. Wat echt een enorme prestatie is! Hoe zorg je ervoor dat je met een heel orkest op het juiste moment een topprestatie neerzet? Martien neemt ons mee hoe hij voor Peak Performance zorgt.

Luister ook naar het interview met zangeres Nicoline Pouwer.

Interview Martien Maas

Een podcast over hoe je van je passie je werk maakt, topprestaties leveren op het podium, in je flow komen en blijven en plezier blijven houden ondanks de vele trainingsuren.

De meest belangrijke inzichten van dit interview zijn

  • dat je steeds mag studeren dat alsof je ideale moment pas over zes weken is, zodat jij die ontspanning en juiste vibe vasthoudt.
  • alles wat je doet, moet je goed doen. Dan komen er mooie dingen op je pad.
  • om in de flow te blijven sta stil bij de vraag: “waarom ben jij dit ooit gaan doen?”
  • focus verleggen voorkomt negatieve spanning

Luistertip: de podcast met Thomas Dekker, Marieke van Altena (van Mindful Cycling) of vind hier al mijn podcasts

Meer over Martien Maas

Luister hier het interview met mijn trainster Wilma Franken over hoe jij goed kan trainen in combinatie van een baan!

Luister hier het interview met Martien Maas

Andere topics besproken in de podcast: 

 

 

Join the club!

Blijf op de hoogte van de nieuwste podcast!

interview martien maas

Sanne van Paassen

Sanne van Paassen

Mijn naam is Sanne van Paassen, motivator, inspirator, boerendochter, mental coach en oud-topsporter. Tijdens mijn sportcarrière ervaarde ik aan den lijve hoe het is om continu op de top van je kunnen te presteren. Nu dat ik gestopt ben met topsport, ervaar ik dat het "normale leven" pas topsport is. Ik neem jou mee hoe jij vanuit flow en fun zowel zakelijk succesvol bent, fysiek fit met een leuk sociaal leven.
Sanne van Paassen


Nee, dank je!

Contact
× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00

Pin It on Pinterest

Share This