Dat stemmetje in je hoofd, belemmerende gedachten: ik zie dit als mentale spierpijn. En spierpijn betekent dat je traint… en dus groeit! Het is dus helemaal niet verkeerd om deze oncomfortabele gevoelens rondom jouw emoties te erkennen.

[toc]

Mentale spierpijn

In je hoofd ga je in gesprek met jouw eigen angsten en emoties, waardoor het lijkt alsof ze werkelijkheid worden. Je gaat jezelf dingen wijsmaken die niet waar hoeven te zijn. Dit is onze eigen interpretatie van de werkelijkheid. Op het moment dat je verhalen tegen jezelf gaat vertellen, komen daar emoties bij kijken. Die zijn vaak niet productief en niet prettig.

mentale spierpijn

Deze gedachten, emoties of stemmetjes in ons hoofd worden vaak als problematisch en niet opbouwend ervaren en voelen aan als een soort ‘pijn’. Ik ben even nieuwsgierig: hoe kijk jij tegen deze pijn aan? Ervaar je dit soort emoties als vervelend? Baal je ervan? Of misschien raak je wel gefrustreerd?

Pijn betekent groei!

Ik daag je uit om hier anders tegenaan te kijken. Eigenlijk is het een mindfuck dat je geen emoties mag hebben en dat je deze pijn of oncomfortabelheid niet mag voelen. Vanaf nu heet je de pijn van je emoties welkom. Emoties bepalen mede je koers en zorgen juist voor persoonlijke en zakelijke groei.

Lees ook: Mentaal energie tanken

In mijn ogen is – mentale – pijn de groei naar je volgende level. Dus wees dankbaar als je deze oncomfortabelheid voelt. Stel je voor dat jij anders tegen je obstakels, beren op de weg, angsten, mindfucks of blokkades aankijkt. Dat je deze juist als iets positiefs ziet in plaats van iets negatiefs. Wat zou dat voor jou betekenen?

Mentale pijn is de groei naar je volgende level

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Download de energieBOOST en focus checklist

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……


Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00