Heb jij mijn eerdere artikelen al gelezen over het verhogen van je energieniveau? Ik omschrijf daarin 5 energiebronnen. De tweede daarvan is meer energie door rust. Ja, ook rusten en goed slapen is nodig voor Peak Performance!

 

[toc]

 

Meer energie door rust

Rusten is ook trainen! Joop Zoetemelk zei niet voor niets: ‘De Tour win je in bed’. Om je fit en energiek te voelen is het essentieel dat je ook rustmomenten inplant. Dit blijkt voor veel mensen echter een uitdaging. Want rust betekent zowel fysieke als mentale rust. Dat je even niets hoeft; dat je niets gepland hebt en gewoon kunt doen waar je zin in hebt.

Grote kans dat je nu van de ene naar de andere activiteit gaat door een overvolle agenda. Maar dat zorgt niet voor ontspanning. Probeer nu minimaal één dag in het weekend vrij te houden. Dat je niets hoeft. Dat je alleen maar dingen mag doen waar je op dat moment zin in hebt.

Voldoende slaap

Ook voldoende slaap valt onder ‘rusten’. Het klinkt heel logisch, maar toch zie ik dat veel mensen zich op dit punt tekort doen. Zorg voor minimaal zeven uur slaap per nacht. Door je slaapkwaliteit te verhogen, zorg je er niet alleen voor dat je beter uitrust, maar ook dat je hormoonhuishouding in balans blijft en je energie bijtankt.

Lees ook: energiebron 1: meer energie door voeding

Kijk minimaal een uur voordat je gaat slapen niet meer naar een scherm. Ja, inderdaad: weg met die telefoon, laptop of televisie en gebruik je telefoon ook niet meer als wekker. Pak een boek, connect met je partner of ga een rondje wandelen.

Gezonde avondroutine

Zorg voor een gezonde avondroutine, zodat jij op een fijne manier gaat slapen. Als avondroutine kun je bijvoorbeeld schrijven waar jij die dag dankbaar voor bent geweest en welke intentie je hebt voor de nieuwe dag. Je kunt ook een paar ademhalingsoefeningen doen, een douche of een bad nemen met ontspannende lavendelolie of even naar muziek luisteren. Hierdoor zul je merken dat je fijner slaapt en de volgende dag energieker opstaat.

Wat is jouw favoriete rustmomentje? Kun je er daar vandaag nog een van inplannen?

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00