Wil jij wél je doelen realiseren? Maak je roadmap! In deze roadmap ga je al je resultaatdoelen en procesdoelen in kaart brengen. Weet je nog niet goed wat dat is, lees dan eerst hier en hier mijn vorige blogs terug. Begin daarna met het maken van je roadmap. Jouw routekaart richting succes.

[toc]

Maak je roadmap

Om helder te krijgen welke stappen nodig zijn om je doelen te realiseren, is het belangrijk dat je een roadmap maakt. Een roadmap is een visueel overzicht van je resultaat- en procesdoelen, inclusief alle kleine stappen die je gaat nemen. Zo breng je in één klap zowel de reis – je procesdoelen – in beeld als de stappen die je neemt om je doelen te realiseren.

Daarnaast helpt het je ook als je merkt dat je de focus niet hebt om doel A te realiseren en je je nu even wilt richten op doel B of C. En onthoud: het gaat niet om het eindresultaat, maar dat je geniet van de reis ernaartoe.

maak je roadmap

Oefening: jouw roadmap maken

Hoe breng je je roadmap in kaart? Pak een groot stuk papier en zet je resultaatdoelen aan de rechterkant. Nu pak je een stift en trek je naar ieder resultaatdoel een lijn. Op of rondom
deze lijn schrijf je alle procesdoelen op. Belangrijk dat je ook de kleine stapjes opschrijft!

Wanneer je alle stappen neemt die langs de lijn staan, heb je je resultaatdoel behaald. Maak je roadmap op je eigen manier. Gebruik potloden of stiften in verschillende kleuren en maak er iets moois van. Wees creatief en leef je uit!

Lees ook: Bepaal je koers door je grote dromen uit te spreken

Voorbeelden van een roadmap

Resultaatdoel: 250.000 euro omzet
Procesdoelen:
Maandelijkse omzet van € 20.000
5 nieuwe klanten aantrekken per maand
Aanbod maken terugkerende klanten
Affiliate programma maken
200 nieuwe leads verzamelen via Facebookads

Resultaatdoel: 10km hardlopen binnen 50 minuten
Procesdoelen:
Trainingsschema zoeken/maken
Rustdagen inplannen
Luisteren naar je lichaam
Yoga doen voor sterker lichaam

Resultaatdoel: Aflossen hypotheek met 15.000 euro per jaar
Procesdoelen:
Maandelijks € 1.250,- sparen
Bezuinigen op vaste lasten
Extra inkomstenstroom starten en sparen

Zijn nog niet alle stappen van de roadmap helder voor je? Dat kan! Laat het los en je zult zien dat de antwoorden over het hoe binnenkort zullen komen. Het is wel belangrijk dat je de juiste vragen blijft stellen. Bijvoorbeeld: welke kleine stap kan ik zetten om dichter bij dit doel te komen?

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00