Beklim de top van de berg met je eigen gameplan! Maak je gameplan: ik daag je uit om jouw eigen gameplan te maken, zodat je de randvoorwaarden kunt creëren om dat laatste, steile stukje van de berg te beklimmen. De knop omzetten en in de ideale prestatiestand komen: hoe fijn zou dat zijn?

Maak je gameplan

Ik weet het, je bent heel slim en je kunt heel veel onthouden. Maar toch is dit een mindfuck. Je gameplan opschrijven – niet op de computer, maar ouderwets met de hand – zal echt het verschil gaan maken. Dit zorgt voor de juiste mindset om topprestaties te leveren. Als je jezelf voorbereidt, weet je wat je moet doen als je spanning of stress ervaart. Dan heb je een plan waarop je terug kunt vallen. Zie het als een spiekbriefje dat je maakt voor een examen. Meestal herinner je je nog precies wat je daarop geschreven hebt als je het examen maakt.

Lees ook: Zo stel je doelen op de juiste manier

Op het moment je een topprestatie gaat leveren, is het belangrijk dat de handrem eraf is en dat je door je eigen plafond breekt. Hiervoor heb je een gameplan nodig. Een gameplan zorgt ervoor dat je vol focus naar je doel toewerkt én dat je ook snel weer je focus kunt herpakken op momenten dat je spanning ervaart en niet meer weet wat je ook alweer met jezelf had afgesproken.

De voorbereiding

Bereid jezelf nu even voor. Heb je mijn vorige blogs gelezen? En de stappen gevolgd? Dan kun je het volgende op papier zetten. Je weet wat je wilt. Je weet hoe je je doel gaat realiseren en je hebt je roadmap gemaakt. Je hebt helder gekregen hoe je je mindfucks kunt overwinnen en je herkent de momenten dat je zoogdierenbrein achter het stuur zit. Zoals je ondertussen wel duidelijk is geworden, is het voor mentale training essentieel dat je dingen op papier zet, zodat je rust en overzicht krijgt, en je in de flow komt: het moment dat alles samenvalt en je vanuit de juiste vibe jezelf overtreft. Zonder belemmeringen, zonder ruis. Gewoon in het moment aanwezig zijn en je topprestatie leveren.

maak je gameplan

Dit zijn de onderdelen van je gameplan

Wat is je resultaatdoel: welk resultaat wil je behalen?

Wat zijn je procesdoelen: welke stappen (of stapjes) ga je hiervoor zetten?

Welke mindfucks komen nu naar boven en hoe overwin je deze kritische stemmetjes?

Op welke momenten komen jouw mindfucks naar boven? Dit zijn de meest uitdagende momenten waarbij het ‘fout’ kan gaan. En hoe verleg je dan je focus?

Wat is je planning? Hoe zorg je ervoor dat je voorbereiding goed verloopt? En wanneer zijn je rust- of supercompensatiemomenten? Zodat je met een goede mind-bodyconnectie in actie komt én blijft.

Wat is jouw mindsetprep voorafgaand aan je topprestatie? Welke peptalk en visualisaties gebruik je? Hoe laat je je niet overweldigen door zenuwen?

Door dit gameplan te maken ben je optimaal voorbereid om een topprestatie neer te zetten. Je kun dit gameplan zelf maken in een notitieboekje of download de printbare versie hier.

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00