Veel mensen blijven hangen in het realiseren van hun doelen omdat ze bij voorbaat al denken: ‘het lukt toch niet’. Tja, daarmee gaat het natuurlijk niet lukken! Dit is dan ook een mindfuck. In dit artikel vertel ik je dat je echt niet alle kennis & kunde in de wereld nodig hebt en hoe topsporters omgaan met deze mindfuck.

Lukt toch niet

‘Ik weet niet hoe het moet’ is er nog zo eentje die veel mensen tegenhoudt.
Het beschikken over de juiste kennis is overschat en het kan nooit de reden zijn waarom je iets niet zou kunnen realiseren. Attitude, doorzettingsvermogen en drive zijn daarentegen onderschat. Juist door middel van deze drie dingen kun jij het verschil maken. Je mentaliteit en gedrevenheid kunnen je helpen de kennis te vergaren die je nodig hebt om je doel te realiseren. Bijvoorbeeld door experts in te huren of door zelf de kennis tot je te nemen. Onderzoek wat het beste bij jou en het doel dat je wilt realiseren past.Mindset van topsporters

Hoe denk je dat topsporters dit doen? Lukt het bij hen altijd meteen? Weten zij altijd wat ze moeten doen? Ook topsporters hebben momenten dat het niet lukt. Maar zij weten dat tegenslagen geen tegenslagen zijn, maar momenten waarop zij leren. Winnaars falen nooit, zij ontdekken hoe ze het beter kunnen doen. Gun jezelf deze leermomenten als het niet meteen lukt. Dat zijn juist de momenten waardoor je groeit en jezelf ontwikkelt.

lukt toch niet

Het begint met een eerste stap

Veel mensen vinden het spannend om met iets nieuws te beginnen. Nog zo’n mindfuck die lijkt op ‘het lukt toch niet’ is het excuus ‘ik heb het nog nooit gedaan’ (lees hier het bijbehorende artikel). Je doorbreekt dit door een eerste kleine stap te zetten.

De 10 meestvoorkomende mindfucks

In mijn boek ‘Het leven, dat is pas topsport!’ leid ik je door de populairste mindfucks en leer je een plan te maken om hier schijt aan te hebben, zodat jij je doelen wél gaat realiseren!

Nu al benieuwd naar de 10 mindfucks? Die vind je hier.

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Download de energieBOOST en focus checklist

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……


Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00