...

havermout ontbijt

Ik heb zelf van die periodes. De ene periode ontbijt ik iedere ochtend met een groene smoothie, de andere periode ben ik weer dol op havermout. Nu zit ik in de havermoutperiode. Ondanks dat ik nu lekker op trainingskamp ben in Spanje en dat het hier echt lekker weer is om te trainen, ontbijt ik het liefst met warme havermoutpap. Dat heb ik nu eenmaal als het winter wordt, dan wil ik gewoon iets lekker warms eten. Zo warm ik mijn eigen kacheltje op! Herken jij dit?

Vaak krijg ik de reactie van mensen als ik hen vertel dat ik dol ben op havermoutpap, dat havermout echt niet te pruimen is. Tja, daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Als je gewoon saaie havermoutpap eet is het misschien ook niet zo lekker. Maar je kan het zelf echt heerlijk maken! Voor mij is het zelf zo van zelfsprekend om havermoutpap te eten en er lekker meer te variëren.

Daarom dacht ik, laat ik eens DE 7 stappen met jou delen voor een verrukkelijke havermoutontbijt! 

Stap 1: Kies de basis. 

Je kan havermoutpap maken van water, melk (maar dat is niet mijn favoriet. Waarom? Lees hier meer over), soja of notenmelk. Notenmelk kan je zelf maken, maar je kan deze ook in de supermarkt kopen (let er dan wel op dat er geen suiker aan toegevoegd is).  Ik neem zelf een grote mok vloeistof.

Stap 2: Koken.

Kook de vloeistof samen met de havermout ongeveer vier minuten, zodat de havermout wat dikker wordt.

Stap 3: Maak het smaakvoller met fruit.

Voeg appel, banaan of lekkere bessen aan je havermout toe. Of gedroogd fruit, zoals rozijnen, abrikozen of dadels. Tip: Als je voor appel kiest, dan kan je deze ook al vast mee laten koken. Heerlijk, een appeltaarthavermout.

Stap 4: Zorg voor een bite. 

Voeg noten of zaden toe aan je havermout voor een extra bite.

Stap 5: Make it sweeter!

Vind je de havermout nog niet zoet genoeg, dan kan je honing of agavesiroop gebruiken om de havermout zoeter te maken.

Stap 6: Upgrade je havermout

Je kan nog superfoods aan jouw havermout toevoegen, zoals lijnzaad, chiazaad, gojibessen, moerbessen of….

Stap 7: Maak het nog lekkerder met

Natuurlijk kan je jouw havermout nog lekkerder maken met kokosrasp, cacaonibs, notenpasta (mmmm,zo lekker!), rauwe cacao,  kaneel (voor de appeltaarthavermout) of…….

 

recept havermoutpap

Mijn ontbijt

Vanochtend was dit mijn heerlijke ontbijt:

  • 1 kop havermelk
  • 4 etl havermout
  • 1 banaan
  • 4 dadels
  • 5 walnoten
  • 1 etl lijnzaad

Wist je trouwens ook dat je gebakken havermout kan maken?

Wat is jouw favoriete havermout ontbijt? 

 

Eat en Feel Bioteaful!

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00