Als je je doel voor ogen hebt & weet hoe je je daar bij wilt voelen, dan kan je dat zoveel kracht geven: ik geloof in gedachte kracht! Tijdens mijn sport carrière heb ik visualisatie ingezet om mijn techniek te finetune en bijvoorbeeld om te leren om gaan met zenuwen en spanningen.

Zo paste ik de kracht van visualiseren toe

Tijdens de wereldbeker wedstrijd in Heusden-Zolder, een wedstrijd met een enorm stijle afdaling, had het op vrijdag hard geregend en in die nacht was het gaan vriezen. Oftewel, de sporen in de afdaling waren bevroren.. Tijdens het parcours verkennen zag ik dat deelnemers het spannend vonden, iedereen keek met knikkende knieën naar de afdaling en onbewust ging ik die spanning overnemen. Het hele parcours was op mijn lijf geschreven, maar die afdaling moest ik ook nog heel huids proberen te nemen. In die periode was ik al veel met mentalcoaching bezig en mijn begeleidingsteam gaf mij toen een duwtje in mijn rug en zei ‘jij kunt die gedachtes toch omzetten!’
Geloof het of niet: ik kwam als 3e over de streep en nam de afdaling keer op keer succesvol!

>>> Kan jij wel een energieBOOST gebruiken? Download nu deze masterclass zodat jij ontdekt hoe jij naast voeding ook je energieniveau kan verhogen! 

Mijn grootste overwinning

Het voelde natuurlijk fantastisch om als 3e te eindigen in een wereldbeker wedstrijd, maar voor mij was de grootste overwinning dat ik mijn mindset had omgebogen van ‘we gaan naar huis dit wordt niks’ naar ‘focus op je ontspanning & techniek en rijdt die afdaling in flow naar beneden’. Ik had mijn angst weten om te zetten naar iets waar ik een van de beste in was!

Nieuwsgierig hoe jij je angsten kan overwinnen? Daar lees je hier alles over? 

Visualiseren kun je leren!

Het mooie aan jezelf trainen met visualiseren is dat je er in ieder geval niet moe van wordt! Je gaat rustig op een plekje ergens in huis zitten of liggen en je neemt echt even een momentje voor jezelf. Wordt bewust van je lichaam: ‘Hoe voelt mijn lichaam?’ Als je met je volledige aandacht bij je lichaam bent haal je het moment dat je wilt visualiseren voor je, misschien is dit iets waar je bang voor bent of iets dat je graag wilt verbeteren. Eerst visualiseer je hoe je denkt dat het moment gaat lopen, vervolgens visualiseer je precies hoe dat je zou willen dat het moment gaat lopen. Hoe voel je je in dat moment, welke gedachtes heb je op dat moment, wat is het resultaat van dat moment? Beleef ook echt de spierspanning, geluiden en emoties die bij dat moment horen!

Hoe vaker je dit oefent hoe makkelijker het wordt. Schrijf na het visualiseren op wat ervaren hebt. Elke keer dat je tijd neemt om te visualiseren wordt het een stukje makkelijker. Persoonlijk gebruikte ik visualiseren vooral om mijn sportprestaties te verbeteren, maar dit is natuurlijk ook heel waardevol in het dagelijks leven bijvoorbeeld voor een belangrijk gesprek of hoe jij je werkweek in wilt vullen.

Vergeet niet: visualiseren moet je trainen!

Heb jij het gevoel dat jij klaar bent om de makkelijkste sportieve winst te gaan maken. Dan heb ik daar een speciale training voor ontwikkeld. De Mental Fitness Bootcamp is dan echt iets voor jou!

Wil je nog meer over mijn ervaring met visualiseren horen & nog meer tips om kracht uit visualiseren te halen krijgen? luister dan de podcast: #1: De kracht van visualiseren

Was dit voor jouw een waardevol artikel? Zet dan ook de volgende stap en lees mijn blog over hoe jij nog beter om kunt gaan met zenuwen!

Wil jij vol energie en vanuit ontspanning je sportieve doelen realiseren? Download dan met gratis werkboek. Of volg mij voor extra inspiratie op Instagram of Facebook.

Met sportieve groet, Sanne van Paassen


De kracht van visualiseren - Sanne van paassen

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00