...

Bijna iedereen worstelt weleens met keuzes maken. Iedere dag maak je, bewust of onbewust, keuzes. Maar soms word je gedwongen om een keuze te maken die spannender is. En die je koers verandert. En dat is helemaal oké!

Keuzes maken

Vera is vijf jaar geleden een webshop in wielerkleding gestart. Destijds vanuit haar passie voor het ondernemerschap en voor mooie sportkleding. Vijf jaar later heeft ze ook andere dromen ontwikkeld. Ze timmert namelijk hard aan de weg om door te breken als topsporter. Diep vanbinnen voelt ze dat het niet meer haar missie is om van haar webshop een succes te maken. Maar aan de andere kant vindt ze het lastig om er afscheid van te nemen. Ze weet dat je van alles waar je tijd en energie in steekt een succes kunt maken. En ze wil heel graag een succes maken van haar webshop. Maar elke keer als ze haar plannen uit wil werken of producten probeert te verkopen, blokkeert ze. Het kost haar energie. Ze weet dat ze een keuze moet maken, maar ze loopt vast. Ze heeft het gevoel dat ze faalt als ze ervoor kiest met de webshop te stoppen. Daarom blijft ze maar doorgaan.

Doormodderen of afscheid nemen?

Vera’s gevoel klopt niet met haar gedachten. Meerdere keren heeft ze op het punt gestaan om de webshop te verkopen, maar iedere keer bleef ze maar doormodderen in de hoop er toch iets van te kunnen maken. Tot het laatste gesprek dat ik met haar had. Ze kwam weer tot de conclusie om de webshop te verkopen en ik gaf haar mee: ‘Doe het dan ook meteen, anders gaat je zoogdierenbrein weer achter het stuur zitten en geeft hij je weer allerlei excuses om het niet te doen.’ Eindelijk durfde ze de knoop door te hakken. Bijzonder wat er toen gebeurde. Het ging stromen.

Binnen no-time had ze afscheid genomen van de webshop en er ontstond direct ruimte in haar hoofd voor nieuwe ideeën en voor de nieuwe koers die ze wilde gaan rijden. Ze merkte dat ze meer tijd en energie had voor haar sportcarrière en dat ze meer kansen kreeg voor het aangaan van een intensievere samenwerking met haar sponsoren.

keuzes maken

Kies met lef voor een leven dat echt bij je past

Durf te kiezen en durf echt trouw te zijn aan je gevoel. Je huidige koers blijven rijden omdat het zo hoort, omdat je dat altijd hebt gedaan, omdat anderen mensen dat van je verwachten, is een beetje lafjes. Heb het lef om keuzes te maken! Op het moment dat je merkt dat je hier moeite mee hebt, besef dan: moeilijke keuzes leveren pijn op de korte termijn, maar zorgen op de lange termijn voor een uitzonderlijk leven dat echt bij je past.

Als je merkt dat je voor een keuze staat, maar je weet niet zeker of het wel de juiste keuze is, stel jezelf dan eens de vraag: hoe wil ik dat mijn leven er over tien jaar uit ziet? Is dit specifieke ding dan een onderdeel van mijn leven of is dit dan juist iets waarvan ik afscheid wil nemen? Handel vervolgens vanuit je toekomstige ik.

Lukt het je alsnog niet om een keuze te maken? Misschien heb jij last van mindfucks. Lees hier mijn blog over de meest voorkomende mindfucks (en wat je ertegen kan doen).

De keuze maken om te stoppen is krachtiger dan door blijven modderen.

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00