Mmm, de geur die vrij komt bij het bereiden van dit gerecht is echt geweldig! In het hardloperskookboek kwam ik een recept tegen van een Indiaanse Curry. Dat wilde ik natuurlijk ook wel eens maken, maar dan op mijn manier. Al een tijdje heb ik een tajine en ben daar zo blij mee. Daarom heb ik ervoor gekozen om het gerecht in de tajine te maken in plaats van in de oven.
Dit gerecht is met extra veel groentes en zonder vlees. Een heerlijk detoxrecept!
Ingrediënten
- 1 Uien
- 2 Tomaten
- 2 etl Kokosolie
- 1 hand Rozijnen
- 1 hand Cashewnoten
- 1 tl gemalen Komijnenzaad
- 2 tl Kardemom Poeder
- 1 tl Garam Masala
- 1 tl Kaneel
- Zout
- Peper
- 200 gram Spinazie
- 1/2 Bloemkool
- 1/2 Pompoen
- 200 gram Kikkererwten
- 100 gram Schapenfeta
- 5 dl Water
Bereidingswijze
Snijd alle groentes fijn. Pureer de tomaten en de gesnipperde ui met de staafmixer. Verwarm 2 eetlepels kokosolie in de tajine en bak hierin de rozijenen en cashewnoten totdat de rozijenen wat geweld zijn en de cashewnoten lichtbruin worden. Haal de rozijenen en cashewnoten uit de tajine met een schuimspaan.
Voeg vervolgens de kruiden, gemalen komijnzaad, kardemon en kaneel toe en bak al roerende, 1 minuut, todat het lekker begint te geuren. Voeg het tomatenmengsel toe. Roer garam masala en een snuf zout en peper door het mengsel. Laat dit even in de tajine sudderen.
Roer de kleingesneden spinazie, kikkererwten, bloemkool en pompoen in de tajine en voeg 5 dl water toe aan het mengsel. Laat dit geheel met de deksel op de tajine ongeveer 45 minuten stoven, totdat de groentes gaar zijn. Garneer vervolgens met de rozijenen en cashewnoten en de schapenfeta.
Dit gerecht is lekker met ronde zilvervliesrijst.
Eet smakelijk en geniet van de heerlijke geuren die vrij komen!
VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 20 oktober 2021
- Intelligent bewegen – Interview met fabio d’agata - 2 maart 2021
- Investeren voor vrijheid – Interview met Susanna Thakoeri - 12 februari 2021