...

Je weet en je voelt aan alles dat het anders mag. Als je zo door blijft gaan, dan win je niet zakelijk en verlies je misschien ook wel prive. Het bijzondere is dat je wel hoe je de volgende stap mag zetten, maar je doet het niet. In deze blog neem ik je mee wat je kan blokkeren bij de mindf*ck ‘Ik weet wel hoe, maar doe het niet….’

[toc]

Meest voorkomende blokkades bij ‘Ik weet wel hoe, maar doe het niet….’

Diep van binnen zoek je naar meer voldoening, naar het moeitelozer je doelen realiseren en echt je leven zo inrichten dat je leeft op basis van je eigen randvoorwaarden. Maar dit is toch makkelijker gezegd dan gedaan. Dit zijn de meest voorkomende mindf*cks die je in de weg staan.

Voordat ik de mindf*cks deel, wil ik je uitdagen. Ik wil je uitnodigen om na het lezen van deze blog ook echt in beweging te komen. Om een eerste kleine stap te zetten. Want antwoorden vind je in beweging! Dat is echt zo belangrijk! Ga experimenteren wat je volgende kleine stap is.

1. Je denkt te groot

Zojuist schreef ik al: antwoorden vind je in beweging! Dat is echt de key. Grote kans dat je niet in actie komt is dat je te groot denkt. Vaak maken we de eerste stap om echt in beweging te komen veel te groot.

Ik juich mensen altijd toe om groots te dromen. Sterker nog, ik ben er echt van overtuigd: ‘if a dream doesn’t scare you, it is not big enough’. Maar dan is het daarna wel belangrijk dat je jouw droom ‘kleiner’ maakt, naar kleine concrete stapjes.

En als je dan in kleine stapjes ‘denkt’, maak de stapjes dan nog kleiner. Dit is echt de key om echt in beweging te komen. Structureel kleine stapjes, zorgen voor uiteindelijk een heel grote stap!

Luister podcast: waarom je juist groots mag dromen!

2. Je bent te streng voor je zelf

Wat vervolgens belangrijk is, is dat je niet te streng bent voor jezelf. Vaak moet het plaatje helemaal af zijn. Of perfect. Of vind je zelf nog niet goed genoeg. Je hebt de lat te hoog liggen. Geef jezelf toestemming om te trainen, om ergens beter in te worden.

In mijn coaching maak ik altijd de vergelijking met de topsport (gezien ook mijn achtergrond). Een topsporter begint ook nooit op wereldniveau. Zij hebben getraind, spierpijn gekregen en vaak ook meerdere blessures. Maar doordat zij in zichzelf zijn blijven geloven, zijn blijven trainen en de juiste mensen om zichzelf heen hebben verzameld is het hen gelukt.

3. Je wilt heel het plan helder hebben

Soms weet je gewoon niet de volgende stap. Klaar. Vanuit onze maatschappij of onze opleidingen worden we gestimuleerd om een plan te maken. Een businessplanm een marketingplan of…… Maar soms weet je het plan niet. Dat kan.

Als je dan blijft wachten tot dat je het plan helder hebt, dan kom je nooit in beweging. Ik schreef net al: antwoorden vind je in beweging. Dat is ook met het maken van plannen. Vaak kom je er pas achter wat heel het plan is, als je de eerste stap hebt genomen.

Dus zet vandaag nog de eerste (kleine) stap.

4. Je wilt de controle niet loslaten

Stel voor dat het niet lukt…

Ik heb het toch goed zo…..

Maar anders kan ik de hypotheek niet betalen.

Ik ben de kostwinnaar in huis, dus…..

Je vindt het rete spannend om de volgende stap te zetten. Je bent bang om de controle los te laten. Sterker nog, je leeft op basis van je angst, twijfels, onzekerheid.

Geloof me, dit is echt de verkeerde vibe om van hieruit in actie te komen. Een hoog energieniveau is de basis tot jouw succes! Jouw gedachtes stralen ook energie uit. Op het moment dat je negatieve of onzekere gedachtes hebt, dan straal je dit onbewust ook uit.

Als jij niet in jezelf gelooft, wie zal er dan in jou geloven?  

Durf te vertrouwen op je onderbuikgevoel, op het verlangen wat je wilt realiseren. Stap alvast in de mindset van je toekomstige ik en stel jezelf de vraag:

Wat is het ergste wat er kan gebeuren? 

Is dat ook zo erg? 

5. Je mist de juiste mensen om je heen

Bij het vorige punt deelde ik al dat het belangrijk is dat je in je eigen plannen gelooft, want vaak worden we ook beinvloed door onze omgeving. Sterker nog, wij als mensen zijn bang voor verandering. Dus onze omgeving zal ons in eerste instantie niet supporteren bij de veranderingen die jij gaat maken. Het is belangrijk dat jij jezelf hierop voorbereid.

Lees meer over hoe jij liefdevol schijt kan hebben

Ga daarnaast opzoek naar mensen die jou supporteren bij de volgende stap. Ga opzoek naar like minded people en wees niet bang om hulp in te schakelen.

In mijn groei ben ik altijd begeleidt door een coach. Alleen ga je snel, samen ga je sneller! Ben je nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen? Laten we bellen om kennis te maken.

6. Je bent bang om te falen

Wat als het niet lukt? Wat als het fout gaat? 

Wat zullen anderen wel niet denken? Dit is toch geen logische stap? 

Je merkt dat er een stemmetje in je hoofd bezig is met het feit dat het niet kan lukken of wat anderen  mensen er wel niet van zullen denken.

Maar wees even eerlijk. Wie is er nu echt belangrijk in je leven?

En als je niet meteen het gewenste resultaat hebt neergezet? Is dat dan ook echt falen? Of…..

Persoonlijk kan ik niet falen. Ik geloof namelijk het volgende: winnaars verliezen nooit, winnaars ontdekken alleen hoe ze het beter kunnen doen.

Wees niet te streng voor jezelf. Zie het als een groeiproces, het is jouw ontwikkeling en weet dat ook een topsporter niet meteen de eerste keer de beste prestatie neerzet. Geef jezelf toestemming om fouten te maken. Hierdoor groei je alleen maar sneller!

7. Je neemt genoegen met een goed leven

Je vindt het wel prima. Het is wel goed zo….

Dat is de grootste mindf*ck voor ik weet het wel, maar doe het niet. Je vindt het wel oke. Maar is dat echt zo? Of is dat een excuus.

Als je echt happy bent, is dat helemaal prima. Maar als het een mindf*ck omdat je het te spannend vind, dan kap daar nu nog mee! Geloof me, je bent het echt waard om echt je droom na te leven! Kom in beweging en ga genieten van de reis.

Lees meer over hoe je jouw focus vergroot

8. Je neemt nooit rust

Druk. Druk. Druk. Je houdt veel ballen tegelijk in de lucht. Je bent alleen maar aan het zorgen voor anderen mensen. Als er dan tijd over is, neem je tijd voor jezelf. Wanneer is het voor het laatst geweest dat je echt tijd voor jezelf hebt genomen?

Dat is de key. Neem ook rust!

Zoals je ondertussen al hebt kunnen lezen maak ik altijd de vergelijk met topsporters. Joop Zoetemelk zei vroeger niet voor niets: ‘De Tour win je in bed’. Rust heb je nodig om peak performance te leveren.

Door regelmatig rust te nemen, zorg je ervoor dat je batterij opgeladen is en blijft waardoor je weerbaar blijft en juist ook de tijd neemt om je eigen koers te bepalen.


Kom in actie!

Ondertussen heb je begrepen dat je antwoorden vind in beweging. Daar help ik je natuurlijk graag mee en wat het toffe is dat ik speciaal voor mijn 32e verjaardag een online feestje geef in de vorm van een masterclass. Tijdens die event laat ik je letterlijk en figuurlijk in beweging komen, zodat je echt je eigen koers gaat bepalen. Je hebt helder hoe jij je business en leven inricht op basis van jouw randvoorwaarden en weet hoe jij je keer op keer mindf*cks overwint en hoe jij patronen kan doorbreken. Als bonus neem ik je mee hoe je familiesysteem impact heeft op jouw leven en hoe jij dit juist voor je kan laten werken!

Meld je nu hier aan voor mijn Bday party. Nu voor het symbolische bedrag van 32 euro en de eerste 32 aanmeldingen ontvangen een gratis +1 kaartje cadeau.

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00