Je wil topprestaties leveren, maar hebt het gevoel ‘ik moet het alleen doen’. Zal ik je iets verklappen? Dit is een mindfuck, want leveren van topprestaties doe je niet alleen. Je mag gerust hulp inschakelen van jouw eigen team om je doelen te bereiken.

Ik moet het alleen doen

Geloof me, samen gaat het veel sneller. Je hoeft niet alles alleen te doen. Sterker nog, door samen te werken en datgene uit te besteden wat je energie kost of waar je niet goed in bent, zet je uiteindelijk nog meer topprestaties neer. En samen is het ook veel leuker! Topsporters werken alleen met experts, mensen die het beste zijn in hun vakgebied, en zij gebruiken hen om het uiterste uit zichzelf te halen.

Ook voor jou is het belangrijk dat je af en toe eens uit de wind mag fietsen. Als wielrenners in een waaier fietsen, besparen ze energie. Laat iemand jou eens uit de wind halen. Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Huur een huishoudelijke hulp in, laat je ouders op je kinderen passen zodat jezelf kunt sporten of schakel een PA in die je mail beantwoordt. Bouw je eigen team op, zodat je datgene kunt doen waar jij goed in bent en waar je energie van krijgt.

ik moet het alleen doen

Herken je mindfucks

Wat houdt je tegen om te doen wat je werkelijk wilt doen? Welke beren zie jij op de weg?
Wat zijn je obstakels of, beter gezegd, wat zijn je mindfucks? Op het moment dat jij iets nieuws gaat doen, is dat vaak spannend. Misschien komt er onzekerheid om de hoek kijken, mis je zelfvertrouwen of weet je niet waar je moet beginnen waardoor je in de verkramping komt. Je hoort stemmetjes in je hoofd – maar van wie zijn die? Van jezelf? Of is je zoogdierenbrein aan het woord: je ego, je kritische ik of ‘Henk’ – de naam die jij je ego hebt gegeven?

Laat mij je helpen deze mindfucks te herkennen. En om actie te ondernemen!
Lees hier mijn artikel over veelvoorkomende mindfucks. Ook de vorige 8 mindfucks vind je al op mijn blog.

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Download de energieBOOST en focus checklist

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……


Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00