...

hummus

De laatste tijd eet ik heel weining brood. Als ik dit dan eet, dan gebruik ik niet het traditionele broodbeleg, maar dan beleg ik mijn brood met bijvoorbeeld avocado, tomaat, komkommer, ei, geitenkaas. (Vooral de combinatie avocado geitenkaas is YUM!). Ook gebruik ik regelmatig hummus van kikkererwten als broodbeleg.

Wat is Hummus?
Hummus is een purree op basis van kikkererwten. Echter er kan veel gevarieerd worden met ingrediënten. Hieronder een basisrecept voor hummus. De oorsprong van dit gerecht komt uit landen rondom de Middellandse zee, zoals Turkije en Marrokko.

Kikkererwten
Een belangrijke reden voor mij om hummus te gebruiken is omdat het boordevol eiwitten zitten. Doordat kikkererwten een lage glycemische index hebben geven ze een lang verzadigingsgevoel. Tevens bevat het de mineralen calcium, magnesium, ijzer en foliumzuur en bevat het boordevol vezels (6 gram vezels per 100 gram).

Tips maken van hummus
Hummus is zeer eenvoudig recept, je hebt alleen een goede keukenmachine of staafmixer nodig om dit te maken. Met een paar tips volgens Nadia Zerouaili en Merijn Tol kan je de hummus nog lekkerder maken!
1. Gebruik zelfgeweekte kikkererwten. Je kan kikkererwten kopen in pot en blik, maar de zelfgeweekte kikkererwten zijn het lekkerst! Deze moet je 12 uur weken en dan vervolgens een koken met bakpoeder of een stukje zeewier (deze zorgen ervoor dat ze zacht worden), totdat je de kikkererwten met je hand kan pletten.
2. Pureer lang! Zorg ervoor dat alle kikkererwten goed gepureerd zijn.

Ingrediënten:

  • 2 cups kikkererwten (bewaar een gedeelte van het kookvocht)
  • 1 citroen
  • 2 etl Tahin
  • 4 etl olijfolie extra vergin
  • 1 knoflook
  • peper en zout
  • peterselie

Bereidingswijze:
Pureer de kikkererwten in de keukenmachine. Als het mengsel te dik is geworden, voeg dan wat overgeblevenkookvocht toe. Laat vervolgens de keukenmachine draaien totdat het mengsel de gewenste dikte heeft gekregen.
Breng vervolgens de hummus op smaak met het sap van de citroen, knoflook, peper en zout. Besprenkel pas op het laatst de hummus met de olijfolie.

Tip: Ook lekker om je groentes in te dippen!

Eat Bioteaful!

VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN |  TWITTER INSTAGRAM GOOGLE+| FACEBOOK 

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00