...

Winnen doe je niet alleen. Ik vind het zelfs cruciaal om een team om je heen te verzamelen! Maar hoe bouw je een team? Waar begin je?

Hoe bouw je een team

Je hoeft natuurlijk niet alles zelf te doen. Bouw een team, besteed dingen uit. Samen winnen is zoveel leuker! En niet alleen leuker, het zorgt er ook voor dat je moeitelozer kunt winnen. Zie jezelf als een topsporter: die werkt ook alleen met experts! Door een team van kenners op te bouwen, kun je je focussen op datgene wat jij leuk vindt, waardoor je sneller je doelen realiseert.

Ga voor een supportteam in plaats van energievreters

Bouw een supportteam op van mensen die je aanmoedigen en toejuichen, in plaats van mensen die je leegzuigen en je klein houden. Ik heb al eens een blog geschreven over een bepaald soort mensen de grootste energievreters kunnen zijn. Wees je hiervan bewust en heb ook het lef om hier keuzes in te maken. Kies ervoor om met mensen samen te werken die je energie geven en je echt goed kunnen ondersteunen.

Durf ook om hulp te vragen! Mensen zijn vaak geneigd alles maar zelf te doen, omdat ze dit gewend zijn. Grote kans dat je vanuit je opvoeding geprogrammeerd bent om het als falen te zien als je om hulp vraagt. Maar geloof me: juist wanneer je hulp inschakelt, ga je sneller. Besteed de dingen uit waar je geen plezier aan beleeft en focus op wat jij graag zou willen doen. Grote kans dat diegene waar je die taak aan gegeven hebt, er veel beter in is dan jij!

hoe bouw je een team

Train om hulp vragen en uitbesteden

Toch zie ik vaak dat mijn klanten moeite hebben met uitbesteden. Waarom? Vaak heb je zelf al veel tijd besteed aan een bepaalde taak en op het moment dat iemand anders het overneemt, ben je er niet tevreden over. Het gaat niet snel genoeg, het gaat niet zoals jij het wilt of die ander werkt op een heel andere manier dan jij. In zo’n situatie is het belangrijk om niet te vergeten dat diegene anders is! Aangezien jij een echte winnaar bent, kun je waarschijnlijk snel schakelen, ben je creatief, heb je een enorme drive en heb je er alles voor over om je doel te realiseren. De kans is klein dat de ander aan wie je jouw taken uitbesteedt ook zo is. Weet dat hij of zij dus ook anders werkt en let erop dat je het niet toch maar weer zelf gaat doen als het niet loopt zoals jij wilt.

Lees ook: Zo herken je energievreters

Om te voorkomen dat je alle taken toch weer overneemt, is het belangrijk dat je jezelf traint om hulp te vragen en dingen uit te besteden. Want als je dit pas doet als het echt nodig is (of eigenlijk, als het te laat is), heb je het waarschijnlijk te druk of niet genoeg energie om de ander goed te begeleiden. Ik zie namelijk veel te vaak dat mensen iets over de bühne gooien, maar verdere instructies en sturing vergeten. Besteed dus tijdig iets uit, zodat je je verwachtingen ook goed kunt managen.

Werk met experts

Daarnaast gebeurt het vaak dat mensen de taak bij de eerste de beste neerleggen. Maar weet je nog? Topsporters werken alleen met experts! Zorg ervoor dat je alleen met de allerbesten op de markt samenwerkt. Want jij wilt excelleren, boven jezelf uitstijgen en dat kan alleen als je met het beste genoegen neemt.

Zelf loop ik helemaal leeg op mijn mail. Dat heb ik altijd al gedaan en daarom heb ik daar dus hulp voor gevraagd. Omdat ik mijn personal assistent ook goed wilde begeleiden in mijn wensen, ben ik hier al veel eerder mee gestart dan misschien nodig was. Maar ik wist dat als ik hierin investeerde, het mij de kans zou geven de dingen te doen die me wel energie geven. Dus heb ik hier uitgebreid de tijd voor genomen.

Kijk eens kritisch naar jouw activiteiten deze week. Waar besteed jij tijd en energie aan, terwijl je die veel beter of veel liever ergens anders aan besteedt?

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00