...

Altijd willen winnen, altijd streven naar meer, naar high performance. Is dat wel zo verstandig? Altijd op de toppen van je kunnen presteren dat gaat je nooit lukken. Grote kans als je dit nastreeft, dat er een moment komt dat je omvalt, dat je opbrandt, dat je jezelf niet meer zo energiek voelt als vroeger, dat je relatie op de klippen loopt, je kinderen ineens groot zijn geworden en je bedenkt: ‘eigenlijk heb ik de jeugd van mijn kinderen niet bewust meegemaakt’. Dat kan er gebeuren als je continu het uiterste van jezelf vraagt. In deze blog ontdek je waarom het streven naar high performance onzin is.

Daarom geloof ik juist in peak performance. Het resultaat is hetzelfde, maar je geniet meer van het proces. Je gunt jezelf de rust en bouwt bewust de momenten in dat je boven jezelf uitstijgt. Je zorgt ervoor dat je echt jouw eigen koers bepaalt en doet waar je gelukkig van wordt!

Ben een professional

Vergelijk het met de sport. Wat is het verschil tussen een amateursporter en een topsporter?

Het grote verschil is dat een topsporter doelgericht en met een plan toewerkt naar het moment dat hij wil scoren. Een topsporter neemt de regie, werkt met de beste mensen samen, traint op basis van een periodisering en plant supercompensatie in. Daarnaast is een topsporter gefocust op een doel en minimaliseert de ballen die zij in de lucht houden.

Een amateur sporter traint als een kip zonder kop en leeft op basis van de automatische piloot. De lat ligt hoog en wil op meerdere vlakken tegelijk scoren. Grote kans dat je veel ballen tegelijk in de lucht houdt en dat je op alle fronten tegelijk wilt scoren.

Is dit wel de manier om duurzame topprestaties neer te zetten?

Meer inspiratie? Luister de peak performance podcast.

waarom high performance coaching onzin is

#4 redenen waarom high performance onzin is:

Het echt realiseren van het resultaat maakt niet gelukkiger.

Vaak denk je dat als je X hebt gerealiseerd, dat het dan Y gaat gebeuren. Dat je dan eindelijk de rust of vrijheid vind waarna je verlangt. Het realiseren van dat ene doel, levert op de korte termijn wel voor deze endorfine shot. Maar deze ebt snel daarna weer weg. Je raakt verslaafd aan het keer op keer realiseren van je doelen. Het is cliché, maar het gaat erom dat je geniet van de reis ernaar toe!

Hoe wil je herinnerd worden als je tussen vier planken ligt?

Je wilt niet als een harder werker herinnert worden. Wat is nu echt belangrijk in je leven? Grote kans is dat dat niet persee is dat je zakelijk succesvol bent. Maar dat je een goede ouder wilt zijn, een fijne partner, dat je een levensgenieter bent of in mijn geval iemand die er voor andere is als dat nodig is. Kies echt voor datgene waar jij het meeste energie van krijgt en waar jij het meest gelukkig van wordt!

Door juist bewust rust te nemen, ga je duurzaam winnen en wordt je fysiek sterker en mentaal weerbaarder.

Als je keer op keer high performance realiseert, blijf je maar door knallen. Maar weet je wat het aller belangrijkste is om duurzame topprestaties neer te zetten? Dat je af en toe bewust bij tankt en dat trouw blijft aan je eigen koers. Dat je echt doet waar jij gelukkig van wordt. In plaats van dat je blijft doen, wat anderen van je verwachten of omdat dat veel geld oplevert, of omdat het handiger is. Door rust te nemen, creëer je bewust ook tijd voor reflectie.

Als je altijd in dezelfde versnelling staat, blijf je maar door sukkelen en stijd je nooit boven jezelf uit.

Als je altijd op de snelweg rijdt, dan wordt dat saai. Het is juist leuk om af en toe te touren over de landweggetjes, zodat je weer blij bent als je weer flink gas kan geven op de snelweg. Het is juist belangrijk dat je mentaal fris bent om bewust te kunnen scoren op de momenten die jij wilt! Hierdoor wordt het winnen, het realiseren van je doelen, veel leuker!

Juist om zakelijk te winnen, is het belangrijk dat je de eigenschappen van een topsporter gaat integeren in je leven. Je weet nu waarom high performance onzin is en je kan nu dus de stappen nemen naar nog meer peak performance.

Lees meer: pak de regie in je leven.

Ik heb dit zelf allemaal letterlijk ervaren. Dat steeds meer presteren niet persee gelukkiger maakte. Niet in mijn sport, maar ook niet in mijn bedrijf. Dat is de reden waarom ik ambitieuze mensen helpen om peak performance te leveren. Om bewust hun peak performance moment in te plannen om optimaal te kunnen scoren. Dat is ook de reden waarom ik mijn boek ‘Het leven, dat is pas topsport’ heb geschreven. In mijn boek ontdek je hoe je nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen.

Heb jij mijn boek ‘het leven, dat is pas topsport’ al besteld? JA!? Bedankt!

ANTWOORDEN VIND JE IN BEWEGING

Neem de regie en bepaal je eigen koers! Wil je nog meer zakelijk winnen, zonder privé te verliezen? Bestel dan mijn boek ‘het leven, dat is pas topsport!’ Of wil je graag persoonlijke begeleid worden al bewegend in de natuur? Al mijn coachsessie vinden buiten plaats omdat ik geloof dat letterlijk bewegen ervoor zorg dat je ook figuurlijk in beweging komt.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

 

PS. Veel van mijn klanten ervaren al doorbraken door het luisteren van mijn podcast.

 

Pin voor later

high performance is onzin waarom high performance coaching onzin is

PS. Ik werk niet met mietjes. Ik werk alleen met winnaars die echt in actie willen komen. Ben je een echte winnaar en wil je in actie komen? Laten we dan even bellen.

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00