kz0z8y370yry86npy73qc55j2i7fcr

Mentale training is net als fysieke training essentieel voor peak performances. Jij kunt je brein of mindset (her)programmeren voor succes. Wil jij patronen in jouw gedrag veranderen? Herprogrammeer jezelf dan voor nieuwe gewoontes.

[toc]

Herprogrammeer jezelf

Het aanleren van nieuwe patronen werkt net als sporten: je moet er een gewoonte van maken. En dat zal eerst (mentale) spierpijn opleveren, omdat het ongemakkelijk is om buiten je comfortzone te treden. Dit moet je dus trainen. Belangrijk om te onthouden: alles wat je aandacht geeft groeit. Je bewustwording is vervolgens dat jij automatische patronen in je leven ontwikkelt die bijdragen aan je doel. Door mentale training vergroot je weer je bewustwording en zo blijf je keer op keer winnen.

Lees ook: Ontdek je kernwaardes

Nieuwe gewoontes creëren

Creëer nieuwe gewoontes en houd die minimaal 40 dagen vol, zodat ze onderdeel van je systeem worden. Ik zeg 40 dagen, omdat het zo lang duurt om in onze hersenen nieuwe neurale patronen aan te leggen – oftewel: ze worden opnieuw geprogrammeerd – waardoor er een gedragsverandering kan plaatsvinden.

herprogrammeer jezelf

Dat veranderingen niet lukken, komt vaak door een te korte trainingsperiode. Daarom is het zo belangrijk dat je hier bewust de tijd voor neemt, zodat je eerst bewust bekwaam wordt om vervolgens onbewust bekwaam te kunnen zijn. Pas als je het lang genoeg – bewust – volhoudt, wordt het een gewoonte die automatisch – dus onbewust – gaat.

In mijn volgende artikel zal ik dieper ingaan op de leerfasen die je doorgaat bij het aanleren van een nieuwe gewoonte.

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00