Jezelf laten tegenhouden door anderen is eeuwig zonde van jouw unieke talenten. Heb schijt aan wat anderen denken met deze 5 tips. Geen schijt hebben kan je trainen!
Heb schijt
Je bent anders dan de rest. Je bent een dromer, je onderneemt actie en grote kans dat je omgeving niet zo is. Maar weet dat je niet alleen bent, want ik ben ook zo en met ons vele anderen. Om ervoor te zorgen dat je jezelf niet laat tegenhouden door de mening van je omgeving, moet je je liefdevolle-schijtspier trainen. De onderstaande tips helpen je daarbij.
Tips voor meer schijt hebben
1 Jij bent goed bezig!
Besef dat als mensen een mening over jou hebben, dat iets positiefs is. Schijnbaar maak jij indruk met jouw activiteiten en trigger je iemand om er iets van te vinden. Misschien ervaar je deze reactie als minder fijn, maar uiteindelijk is het een teken dat jij goed bezig bent! Dus zie het als een compliment en wees voorbereid dat hetgeen wat jij doet reacties kan opleveren.
2 De reactie zegt iets over de ander
Je zou kunnen denken dat de reactie die iemand over jou geeft, iets met jou te maken heeft. Maar dat heeft het niet! Want wat zorgt ervoor dat die ander het belangrijk vindt om deze reactie met jou te delen? Is diegene jaloers? Zit diegene niet lekker in zijn vel? Zit juist die ander laag in energie? Heeft hij een dubbele agenda? Heeft het echt iets met jou als persoon te maken? Waarschijnlijk niet.
3 Hoe is je energieniveau?
Op het moment dat er een reactie van iemand binnenkomt, vraag ik me altijd af: hoe staat het met mijn energieniveau? Als ik merk dat ik geïrriteerd raak, betekent het vaak dat ik weinig energie heb en dat is voor mij het teken om tijd voor mezelf te nemen. Dan klap ik meteen (als dat kan) mijn laptop dicht en ga ik een frisse neus halen om weer bij te tanken. Als jij namelijk lekker in je vel zit, doen reacties van anderen weinig met je. Op het moment dat jij niet lekker in je vel zit, komen ze juist binnen. Dat is het teken om van selfcare weer een prioriteit te maken.
4 Maak je niet (al te) druk om de mening van je naasten
Ik weet als geen ander dat het belangrijk is om bevestiging te krijgen van je partner, je familie en je vrienden. Zij reageren echter niet altijd even enthousiast op jouw nieuwe ideeën. Heb je dit wel eens meegemaakt? Hoe komt dit en hoe kun je hiermee omgaan?
Diep in hun hart gunnen zij jou het beste. Maar op zulke momenten reageren zij vanuit hun zoogdierenbrein – het deel van ons brein dat ons wil beschermen voor pijn, teleurstellingen en tekortkomingen. Omdat zij jou willen beschermen tegen tegenslagen, kan het zijn dat zij niet meteen heel enthousiast reageren. Diep vanbinnen willen we anderen behoeden voor tegenslagen en houden we van structuur en regelmaat. Dit is de reden waarom niet iedereen staat te springen als je iets nieuws gaat doen.
Lees ook: De 10 meestvoorkomende mindfucks
Persoonlijk ga ik bij mezelf altijd na van welke expert ik bevestiging wil krijgen voordat ik een belangrijke keuze maak. Aan die persoon vraag ik dan bewust zijn of haar mening. Vervolgens hoop ik natuurlijk ook dat de rest van mijn naasten enthousiast zijn, maar ik trek me er minder van aan. Ik weet namelijk dat zij het beste met mij voorhebben door mij te willen behoeden voor eventuele gevaren.
5 Blijf geloven in je dromen!
Blijf groots dromen! Hoe succesvoller je wordt, hoe meer reacties je zult krijgen. Zowel leuke, als minder leuke. Maar door je mindset te veranderen, zul je hier alleen maar door groeien. Je bent tot meer in staat dan je denkt en die reacties van anderen geven jou alleen maar een grotere energieboost om nog meer je eigen koers te rijden!
Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!
Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.
Wij kunnen je helpen door:
- Hoe ik mijn boek schreef met de peakperformance methode - 20 augustus 2021
- Wat als je een tegenslag krijgt? - 17 augustus 2021
- 4 tips voor omgaan met tegenslagen - 16 augustus 2021