Havermout is echt mijn favoriet! Ik ontbijt met havermout, maak koekjes, brood en pannenkoeken met havermout. Voor mij is het echt een fijn ingrediënt om mee te werken. Daarnaast heeft het nog vele voordelen:
- glutenvrij
- levert langdurige energie
- bloedsuikerspiegel blijft in balans
- goed voor chlosterol
- goed voor het immuunsysteem
- bevat veel vitamines en mineralen.
- goedkoper in vergelijking met ander glutenvrij meel
Het is dus een goede vervanger voor wit meel. Wat ook nog eens makkelijk en snel te maken is. Om koekjes, cake of brood glutenvrij te maken, kan je het meel vervangen door het havermoutmeel. Wil je er zelfrijzend bakmeel van maken, dan kan je baksoda in combinatie met appelciderazijn hieraan toevoegen of gewoon baksoda.
Bereiding havermoutmeel:
Doe de havermout in een kom en maal het met de staafmixer of keukenmachine tot meel.
Tip: Als je een gluten allergie hebt, is het belangrijk dat je glutenvrije havermout koopt. Het kan dat havermout in de fabriek met andere ingrediënten die gluten bevatten in contact is gekomen.
Tip: Wil je een krokant laagje waar je normaal gesproken paneermeel voor gebruikt, daarvoor kan je ook havermoutmeel gebruiken.
Eat Bioteaful.
VOLG DEZE BLOG VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+| FACEBOOK
- patronen doorbreken met familie opstellingen - 20 oktober 2021
- Intelligent bewegen – Interview met fabio d’agata - 2 maart 2021
- Investeren voor vrijheid – Interview met Susanna Thakoeri - 12 februari 2021
Sanne, wat een geweldige recepten, ik was ook al aan
de havermout en smoothies. Je hebt er een fan bij.
Dank je wel Loes! Veel lees plezier 😉
Sanne kun je zelfgemaakt havermoutmeel eigenlijk bewarwn in een bus of blik?
Hi Wes, als je het maar droog bewaard. Dus maakt niet uit!
Wat eenvoudig. Hier heb ik iets aan!
Wat fijn om te horen!