Ik spoor jou continu aan om in beweging te komen om je doelen te bereiken. Maar vergeet niet: geniet van het proces! Omarm de spierpijn die groei met zich meebrengt. Het is een teken dat jij in je flow zit en je richting jouw droom beweegt.

[toc]

Geniet van het proces

Uiteraard komt er een emotie om de hoek kijken als je iets nieuws gaat doen. Dat is immers een onderdeel van het feit dat je je comfortzone uitbreidt. Stel je voor dat je de pijn die dit met zich meebrengt niet meer voelt als pijn of stress, maar dat je juist geniet van deze gevoelens en emoties omdat je weet dat dit voor groei zorgt!

Genieten van de groei en spierpijn

Zie het als sporten. Op het moment dat je spierpijn hebt na een training, weet je dat je goed hebt getraind. Je weet ook dat wanneer je even rust neemt, je lichaam kan herstellen en dat de spierpijn na de volgende training mee zal vallen, omdat je lichaam er ondertussen aan gewend is. Dit is ook de reden waarom een hoog energieniveau essentieel is om je mind- fucks te kunnen incasseren. Op het moment dat je uitgerust bent en je energiek voelt, kun je beter met je emoties omgaan. Daarnaast weet je als geen ander dat je het meest in je flow zit als je in het hier en nu bent, volledig gefocust op je taak. Als je bezig bent met je mindfucks, ben je allesbehalve in je flow. Dus is het essentieel dat je je mindfucks gaat overwinnen.

geniet van het proces

Hoe kijkt jouw toekomstige ik er tegenaan?

Misschien merk je nu dat je iets spannend vindt. Maar stel je eens voor dat je vijf jaar verder bent. Hoe zou je dan tegen dit moment aankijken? Zou je deze situatie dan nog steeds spannend vinden, of zou het dan normaal zijn en zou je zoiets hebben van: ‘Ach, ik doe het gewoon, het komt vast ook wel weer goed’?

Grote kans als je over vijf of tien jaar terugkijkt op je leven en stilstaat bij de uitdagingen die je nu ervaart. Dan zou je toekomstige ik zich daar niet heel veel zorgen over maken. Vanaf nu kijk je anders naar die beren op de weg. Het is geen uitdaging, het is ontwikkeling. Dit is onderdeel van je persoonlijke groei.

Mentale training hoort bij je persoonlijke groei

Zo werkt het ook met mentale training en het realiseren van je doelen. De pijn die je ervaart omdat je mindfucks of emoties hebt, horen bij je persoonlijke groei. Op het moment dat je de ‘pijn’ als te groot ervaart, daag ik je uit om te kijken hoe je deze stap kleiner kunt maken zodat de pijn minder heftig is. Je droomt er bijvoorbeeld van om een lezing te geven voor een grote groep mensen, maar je voelt meteen al mindfucks en stemmetjes in je hoofd opkomen. Ga dan eens bij jezelf na: hoe kan ik de stap kleiner maken? Begin bijvoorbeeld eens met een speech voor je familie of geef een workshop voor zes mensen.

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Download de energieBOOST en focus checklist

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……


Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00