...

Vandaag deel ik een persoonlijk verhaal over hoe het met me gaat na mijn fysieke burnout door het sporten in combinatie met mijn universitaire opleiding. 

Deze vraag wordt regelmatig aan mij gesteld. Logisch, aan iedereen. En ja,  het standaard antwoord is: “Prima, hoe gaat het met jou?”. Je gaat niet volledig uit de doeken hoe het werkelijk met jou gaat. Gewoon omdat je er geen zin in hebt en je hoeft niet aan iedereen te vertellen hoe je jezelf werkelijk voelt. Je wilt toch gewoon die leuke persoon zijn 😉 Althans, dat is af en toe mijn worsteling sinds dat ik het inzicht heb dat ik een fysieke burnout heb door te veel sporten ….

>>>In deze training deel ik mijn inzichten die mij hebben geholpen met mijn herstel! <<<

Fysieke burnout

Nja, vandaag even mijn verhaal! Nu voel ik me echt prima. Ik heb vandaag een rustdag in Ronda. Ik zit met mijn gezicht lekker in het zonnetje terwijl ik dit typ. Tja, er zijn wel vervelender dingen in het leven! Maar hoe heb ik mezelf de afgelopen weken gevoeld? 

Een dubbel gevoel. Last van mijn longen. Frusterend. Niet tevreden met mijn koersen, want ik wil nog harder fietsen. Aan de andere kant ook wel weer tevreden, want het is ook niet heel slecht. Maar weet je. Het is zo raar. Ik heb ooit bijna iedere wedstrijd voor de overwinning mee gedaan. En nu ben ik aan het vechten voor iedere plek die ik kan winnen.

Gewoon pijnvrij sporten

Aan de andere kant ben ik gewoon zo blij dat ik kan doen wat ik het allerliefste doe: biken! Dat ik zulke gave sponsoren aan mij gebonden heb. Dat is pijnvrij kan fietsen en dat ik fit ben.

Je hoofd wil sneller dan je lichaam

Sanne waar zeur je over, je hebt dit seizoen toch al gewonnen? Dat klopt! Dat was echt zo gaaf. Dus ik weet dat ik het werkelijk kan. Volgens mij zit mijn conditie wel goed, maar alles moet gewoon op de juiste plek vallen. Dus niet zeuren en gewoon heel hard genieten van het feit dat je zo met jouw sport bezig kan zijn!

fysieke burnout sanne van paassen

De oplossing voor fysieke burnout

Ik wil stiekem gewoon te graag heel hard fietsen. Lekker ontspannen fietsen dat is het geheim om 100% te herstellen van mijn fysieke burnout. Dat zorgt ervoor dat er niet veel spanning in je (boven)lichaam zit. Waardoor het ademenen ook makkelijker gaat. Gewoon lol maken op de fiets en trots zijn op het feit dat ik van zover ben gekomen.

Die resultaten komen vanzelf wel weer.

Maar weet je. Ik weet goed dat het zo moet. Maar dit is gewoon makkelijker gezegd dan gedaan! 

Zo dat is eruit. Zo gaat het met mij nu. Ik ga weer lekker genieten van het fietsen en vergeet het gevecht tegen mezelf! Ow ja, ik mag niet vechten tegen mezelf. Want dat gevecht win ik nooit!

Bedankt voor het lezen van blog over het lezen hoe ik om ga met mijn fysieke burnout! Thanks voor al jullie support!  Mocht je nieuwsgierig zijn hoe jij nog meer topprestaties kan neerzetten? Luister dan de Peak Performance Podcast of volg mij op Instagram.

Voel jij jezelf ook zo af en toe? 

Met sportieve groet,  Sanne

PS. Ondertussen ben ik weer volop herstelt van mijn fysieke burnout en heb ik ervaren dat ikzelf de beperkende factor was. Ik wilde echt veel te graag topprestaties leveren. Dit in combinatie met alle andere ballen (bv studie en een eigen team runnen) die ik in de lucht hield.

Ik heb ontdekt dat je de makkelijkste sportieve winst mentaal maakt! Speciaal voor sporters heb ik de Mental Fitness Bootcamp ontwikkeld. De mentale training voor sporters waardoor jij de makkelijkste winst boekt en je persoonlijke records verbreekt. Echt een aanrader om met deze masterclass aan de slag te gaan! 

Boek de makkelijkste sportieve winst!

cursus mentale training voor sporters

 

Pin voor later fysieke burnout bij sporters

fysieke burnout bij wielrenners

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00