Je kent vast wel de term bucketlist. Ik introduceer je: de fuckitlist! Denk je nu: de wat? En: Waarom moet ik dit hebben? Ik vertel je waarom je naast je bucketlist ook een fuck-it-list nodig hebt.

[toc]

Fuckitlist

Succesvolle mensen stappen dagelijks uit hun comfortzone. Ontdek wat jouw comfortzone is en hoever jij die kunt verleggen. Door dit te doen, ga je steeds opnieuw de uitdaging met jezelf aan en kun je jouw doelen realiseren waardoor je topprestaties gaat leveren. Op jouw unieke manier. Om jou hierbij te helpen ga je aan de slag met de bucket- en fuck-itlist.

Een bucketlist is een lijst met dingen die je gedaan wilt hebben voordat je doodgaat. Je weet dat je deze wel wilt gaan realiseren, maar het is er gewoon nog niet van gekomen. De fuck-itlist is een lijst met uitdagingen die jij enorm spannend vindt en die je eigenlijk niet durft te doen.

Lees ook: Oefening: Wil ik dit echt?

 

Kom in actie met je fuckitlist

Ga komende maand iets doen van zowel je bucket- als van je fuck-itlist. Neem iets van je bucketlist wat je erg tof lijkt om te doen, maar wat je steeds uit blijft stellen. Dit is natuurlijk een mindfuck: je denkt dat je er geen tijd voor hebt of je hebt een ander smoesje bedacht om het niet te doen. Daarnaast kies je item van je fuck-itlist die je erg graag zou willen doen, maar wat je stiekem eigenlijk niet durft. Ook hier komen veel mindfucks bij kijken. Op het moment dat je er bewust voor kiest om uit je comfortzone te komen, kun je deze angsten overwinnen. Zo train je jezelf hoe je met je angsten en stemmetjes in je hoofd kunt omgaan.

fckitlist

Ik heb bijvoorbeeld een keer parachutegesprongen om mijn eigen mentale training te testen, want dat stond op mijn fuck-itlist. Stijf van de spanning stond ik in dat vliegtuig. In het laatste gesprek met mijn tandempartner zei hij dat hij na de sprong vrij snel op mijn schouders zou tikken en zodat ik mijn armen kon spreiden. Maar op het moment dat ik sprong, nam mijn reptielenbrein het over. Op dat moment merkte ik het zelf niet. Pas bij het terugkijken van de video zag ik dat ik een signaal van mijn tandempartner kreeg, maar ik mijn armen niet spreidde. Uit verkramping hield ik mijn rugzak vast. Je dénkt dat je wel reageert, maar door de acute spanning en stress word je dus letterlijk overgenomen door je reptielenbrein. Dat is ook wat er in het dagelijks leven gebeurt. Dat je automatisch verkrampt wanneer je spanning ervaart.

Door bewust met je bucket- en fuck-itlist aan de slag te gaan, kun je jezelf trainen hoe je jouw persoonlijke mindfucks overwint op een manier die bij jou past.

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Download de energieBOOST en focus checklist

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……


Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00