FOMO: Fear of Missing Out. Je kent de term vast wel. Als jij eerlijk naar jouw tijdbesteding kijkt, maak jij dan ook weleens keuzes uit FOMO? Pas op, want dit is een van de mindfucks die jou in de weg staat om je doelen te realiseren.

Fomo: fear of missing out

‘Dadelijk mis ik die vette kans’…

FOMO is een techniek die in marketingland veel wordt toegepast. Bang zijn dat je iets mist als je er niet bij bent. Dit geldt niet alleen voor de aankoop van nieuwe producten, maar ook voor het aanwezig zijn bij feestjes. Krijg jij hier energie van? Mis je echt iets? Of denk jij dat je iets mist? Belangrijk is dat je echt datgene gaat doen wat goed voelt. Dat je keuzes durft te maken en hierop vertrouwt. Het is niet erg dat je iets mist, dat je voor de mensen kiest waar je energie van krijgt en dat je nee zegt die tegen de dingen die je energie kosten.

Lees ook: leer je energievreters herkennen

Bewuste keuzes maken en nee zeggen

Topsporters zijn hier heel goed in. Zij hebben een droom en hebben een doel geformuleerd in combinatie met een trainingsplan. Dit houdt in dat ze simpelweg niet overal bij kunnen zijn omdat dit niet past in hun trainingsschema. Anders realiseren ze hun doel niet. Dit geldt ook voor jou. Wees kritisch waar je je tijd en energie in steekt. Krijg je er energie van? Nee? Doe het dan niet. Bang zijn om iets te missen? Tja, dat is een grote mindfuck.

fomo fear of missing out

Herken je mindfucks

Wat houdt je tegen om te doen wat je werkelijk wilt doen? Welke beren zie jij op de weg?
Wat zijn je obstakels of, beter gezegd, wat zijn je mindfucks? Op het moment dat jij iets nieuws gaat doen, is dat vaak spannend. Misschien komt er onzekerheid om de hoek kijken, mis je zelfvertrouwen of weet je niet waar je moet beginnen waardoor je in de verkramping komt. Je hoort stemmetjes in je hoofd – maar van wie zijn die? Van jezelf? Of is je zoogdierenbrein aan het woord: je ego, je kritische ik of ‘Henk’ – de naam die jij je ego hebt gegeven?

Ik wil je helpen deze mindfucks te herkennen. En om actie te ondernemen!Lees hier mijn artikel over veelvoorkomende mindfucks. Want misschien is FOMO niet jouw enige…

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Download de energieBOOST en focus checklist

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……


Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00