...

Wil jij je doel bereiken? Ga dan je focus vergroten. Niet zomaar een beetje, maar zorg dat jij wereldkampioen focussen word! Hiermee ga je het verschil maken. Als je je van dit onderdeel bewust bent, kun je nog sneller en efficiënter je doel behalen.

Focus vergroten

Je herkent het vast: je bent met iemand in gesprek en hoort eigenlijk niet wat diegene zegt. Het kan zijn dat je wordt afgeleid door mensen die voorbijlopen, door de to-dolijst in je hoofd, of je raakt zo gefrustreerd of geïrriteerd door je gesprekspartner dat je je niet kunt focussen.

In een gesprek is het niet zo relevant – nou ja, het zou wel netjes zijn als je niet wordt afgeleid –, maar stel je voor dat je een belangrijke meeting hebt, op het podium staat of net als een topsporter het maximale uit een wedstrijd wilt halen. Dan is focus cruciaal. Als je de optimale focus hebt, ben je met je volledige aandacht bij datgene wat je aan het doen bent.

focus vergroten

Cirkels van aandacht

In de sportpsychologie wordt er vaak gesproken over de cirkels van aandacht. Dit zijn verschillende manieren waardoor je je focus kunt verliezen. Bijvoorbeeld door directe afleiding, omdat er iets onverwachts gebeurt. Dan ben je even verschrikt of verbaasd en verlies je dus de aandacht voor je taak.

Lees ook: De 10 meestvoorkomende mindfucks

Je kunt ook afgeleid raken doordat je tijdens het uitvoeren van je taak ineens gaat oordelen en nadenken over hoe het hoort te gaan, hoe de perfecte situatie eruit zou moeten zien. Of je raakt afgeleid doordat je te veel nadenkt over het resultaat: gaat het me wel lukken?

In mijn volgende blog ga ik hier dieper op in.

Vertel me eens eerlijk: heb jij weleens gebrek aan focus? Gebeurt je dit op cruciale momenten? En staat dit dus het bereiken van jouw gewenste prestaties in de weg?

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00