Heb jij mijn vorige artikelen gelezen over focus? Vandaag vertel ik je over focus shiften met energie. Als je merkt dat je focus verliest, is het zaak om ervoor te zorgen dat je je aandacht verlegt waardoor je weer energie krijgt.

Focus shiften met energie

Wanneer je ervaart dat je niet in de juiste focus zit, komt hier vaak een emotie bij kijken. Je voelt je hierdoor misschien wel gefrustreerd, boos, verdrietig, teleurgesteld of je raakt gestrest of gespannen. Je kunt je voorstellen dat deze gevoelens niet zo handig zijn voor het neerzetten van een topprestatie. Sterker nog, deze emoties zorgen ervoor dat je helemaal in de verkeerde vibe terechtkomt en dat voel je letterlijk in je lichaam. Zo kun je bijvoorbeeld verkrampen of gespannen raken. Hierdoor kost het je meer energie om een topprestatie te leveren. Daarom is een goede mind-bodyconnectie essentieel, zodat je dit beter gaat voelen.

Op het moment dat je dit herkent, is het belangrijk dat je jezelf de volgende vraag stelt: hoe kan ik ervoor zorgen dat ik me beter voel? Of: hoe kan ik hier meer van genieten? Je merkt dan meteen dat je meer energie krijgt.

focus shiften met energie

Het is essentieel dat je jezelf niet te serieus neemt

Als ik bij mezelf merk dat er spanning in mijn lichaam zit – dit kan zowel tijdens het sporten zijn als tijdens het werk –, stel ik mezelf de vraag: hoe kan ik ervoor zorgen dat er weer een lach op mijn gezicht komt? Het is namelijk essentieel dat je jezelf niet te serieus neemt. Wanneer je (glim)lacht, geniet je en maak je plezier. Dat is de brandstof en basis tot succes.

Lees ook: Spreek je dromen uit en bepaal je koers

Hierbij is het belangrijk dat je uit je comfortzone komt en jezelf echt uitdaagt om dingen nog leuker te maken en het op jouw manier te doen. Op dit moment zit ik mijn boek in de bossen te schrijven. Omdat dit echt een plek is waar ik tot rust kom. Heerlijk al die vogels die fluiten, hier geniet ik enorm van!

Tijdens mijn topsportcarrière merkte ik heel sterk wanneer ik de verkeerde energie had. Als ik een bepaalde passage op het parcours lastig vond en ik zat in deze verkramping, dan ging deze passage nooit goed. Het kostte me tijd of, erger nog, ik belandde op de grond. Tja, dat is natuurlijk niet zo handig. Als dit het geval was, vroeg ik aan mijn vriend of hij op het parcours wilde gaan staan en wilde roepen: ‘Sanne, het is je speeltuin!’ Het fietsen was voor mij altijd een spelletje. Doordat hij dit tegen mij zei, moest ik lachen, genoot ik meer en merkte ik dat de spanning uit mijn lichaam verdween.

In welke stress-situatie zou jij jezelf wat minder serieus kunnen nemen?

Lees meer: In mijn boek ‘het leven, dat is past topsport’ deel ik nog meer praktische tips hoe jij op jouw manier nog meer zakelijk kan winnen, zonder privé te verliezen. Download hier gratis het eerste hoofdstuk van het boek en luisterboek of bestel hier meteen het boek!

Ben jij niet van het lezen? Maar wil je meteen echt in actie komen? Laten we dan bellen en plan een gratis kennismakingscall.

Laten we bellen!

Wij kunnen je helpen door:

Latest posts by Sanne van Paassen (see all)

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00