...

Een goed functionerend team

Samen kom je verder. Tenminste, als alles goed gaat. De reden om in een team te werken is dat het resultaat van het team groter moet zijn, dan alle individuele prestaties bij elkaar opgeteld. Anders kan je namelijk net zo goed als individu verder gaan. Door feedback te geven binnen teams gaan jullie het verschil maken! Lees hieronder snel verder hoe jij je team prestatie kan verbeteren door het geven van feedback.

De realiteit

De realiteit is dat veel mensen het niet altijd zo ervaren en dat het ook niet altijd zo werkt. Om wel te kunnen accelereren in een team, is het noodzakelijk dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt. En dat gebeurt lang niet altijd.

Belangrijk voor het leveren van topprestaties met je team is een hoog energieniveau. Kan jij wel een energieboost gebruiken? Dan is deze Masterclass voor direct meer energie echt iets voor jou!

Herken jij deze ergernissen?

Een korte opsomming van een aantal ergernissen in een team, al kan je er zelf waarschijnlijk nog wel een paar bedenken:

1. Gebruik van telefoon en laptop tijdens een meeting of overleg.
2. Teamleden die hun afspraken niet nakomen, waardoor deadlines niet worden gehaald.
3. Roddelen, men praat over elkaar in plaats van met elkaar.
4. De massamail en alle andere onnodige cc’en.
5. Te laat komen.

Nu lijkt het simpel, jij doet niets van dit alles en dus voel je je niet aangesproken. En dat is terecht. Of toch niet?

>> Wat ook kan helpen, is meer schijt hebben aan andere! Check deze blog!<<

Wat je zelf kan doen: feedback geven

Precies, want jij kan en moet hier iets aan doen. Ondanks dat jouw eigen gedrag geen ergernis opwekt, heb je wel de verantwoordelijkheid de ander erop aan te spreken. Dit is echt niet alleen een aangelegenheid voor de leidinggevende of projectleider van het team. Samen zijn jullie een uitdaging aangegaan en dan ben je ook samen verantwoordelijk voor het resultaat. Daarnaast erger jij je waarschijnlijk aan je mede-teamlid en daar heb jij last van, het kost jou energie. Tijd voor een oplossing dus.

feedback geven team

Feedback geven binnen je team

Realiseer je dat hoe je feedback geeft, net zoveel over jou zegt als diegene die het ontvangt. Met andere woorden, geef feedback op een manier zoals je het zelf ook zou willen ontvangen.

Een aantal tips voor het geven van feedback:

  • Vertel wat je bij de ander ziet. Belangrijk is dat je het feitelijke gedrag benoemd, dus zonder mening of interpretatie en beperk je hierbij op het hier en nu.
  • Benoem vervolgens het gevolg hiervan. Leg uit wat het effect is op jou of de omgeving.
  • Vertel wat dit met je doet. Hier kan je dus wel vertellen wat je ervan vindt, let wel op dat je dit betrekt op wat het met jou doet (je spreekt tenslotte niet voor een ander).
  • Benoem het gewenste gedrag. Hierbij kan je een suggestie ter verbetering doen. Uiteraard is het aan de ontvanger of hij of zij hier iets mee wil of kan doen.

>>> Deze podcast met top ondernemer Dirk Bellemakers gaat ook over hoe jij je teamprestaties kan verbeteren.

Nog meer teamprestaties?

In deze blog heb je concrete tips gekregen om in actie te komen. Merk jij dat je team extra hulp kan gebruiken? teamcoach astridWerk dan samen met Teamcoach Astrid!

Astrid gelooft dat je alleen echt succesvol kan zijn, als je je werk met plezier doet. En daar is moed en dapperheid voor nodig. Om jezelf te zijn en jezelf te blijven ontwikkelen. Astrid ziet de medewerkers als sleutel tot succes bij organisaties en helpt deze in de ontwikkeling van hun teams en medewerkers. Zelf stapt zij graag op de racefiets, aangezien dat haar energie geeft en zij daar vaak de beste ideeën bedenkt.

>>Meld je nu aan voor een vrijblijvend eerste gesprek<<<

 

Pin voor later

verbeter je team door feedback geven

Download de preview van de bestseller
HET LEVEN, DAT IS PAS TOPSPORT

Voorkom dat je jezelf opgebrand door niet dezelfde fout te maken als 70% van de ambitieuze mensen……

HIGH PERFORMANCE IS ONZIN! GA VOOR PEAK PERFORMANCE

Nee, dank je! Ik mis liever focus.

× Hoe kan ik je helpen? Available from 08:00 to 18:00